Inspecţia Muncii a aplicat amenzi de peste 550.000 de euro în cinci zile

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
HFH Cluj - voluntari AG pe santierul HFH Cluj
Foto: Arhiva

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 22.02 – 26.02.2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 552.004 de euro, adică 1.818.900 de lei. Au fost depistate 115 persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 11 erau din judeţul Cluj.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel naţional s-au aplicat amenzi în valoare de 1.266.900 de lei din care 850.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 4 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 428 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi învaloare de 552.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 14 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. La nivel naţional au fost dispuse 13 opriri de echipamente care prezentau pericol pentru lucrători, 10 dintre acestea în Prahova. Inspectorii de muncă au dispus două sistări de activitate, în judeţele Neamţ şi Tulcea. Au fost sancţionaţi 915 angajatori în domeniu.

”Avem semnale că numărul evenimentelor care ar putea fi accidente de muncă a scăzut. Atât la nivel naţional cât şi în capitală cifrele arată că siguranţa lucrătorilor a devenit o valoare respectată. Rămânem preocupaţi de asigurarea la standarde europene a securităţii şi sănătăţii în muncă iar acum, în pragul primăverii, atât pentru angajate cât şi pentru angajaţi vom acţiona astfel încât să le fie asigurată protecţia prin îndeplinirea atribuţiilor legale după caz,preventiv sau punitiv.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj