În sfârşit Poliția Locală din Floreşti face ceva pentru comunitate şi împarte amenzi celor iresponsabili

primaria floresti
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

După multe discuţii purtate pe un site de socializare şi în care s-a implicat şi edilul comunei Floreşti într-un mod mai mult sau mai puţin plăcut, după multe articole, după mult circ legat de cei iresponsabili, Poliţia Locală din Floreşti începe să îşi justifice alocările bugetare anuale.

Astfel, conform unui comunicat transmis de reprezentanţii Primăriei Floreşti, Întregul dispozitiv al Poliției Locale Florești, la inițiativa primarului comunei a desfășurat în cursul dimineții de luni o amplă acțiune de control pe raza comunei. Demersul se datorează unor grave și constante abateri de la normele elementare de conviețuire socială ale unor locuitori.

S-au avut în vedere aspecte legate de Mediu (curățenie, contracte de salubrizare, norme de igienă), Disciplina în construcții, Ordine și Pază sau Activitatea agenților economici. La capitolul Mediu s-au aplicat 4 amenzi în valoare totală de 5.000 lei. Se mai puteau aplica încă alte 3 sanțiuni, dar una din problemele întâmpinate de agenții Poliției Locale a fost lipsa datelor de contact ale reprezentanților legali a Asociațiilor de Proprietari. Totodată au fost identificați 7 proprietari de terenuri, care au primit somații în vederea efectuării de curățenie pe terenuri.

Pe linie de Pază și Ordine s-au aplicat 7 sancțiuni în valoare totală de 1.500 lei și s-au aplicat și amenzi pentru parcarea neregulamentară pe sector de drum cu semn instalat de Oprirea Interzisă.

Pe linie de agenți economici 3 au fost invitați la Primărie cu acte doveditoare, la doi dintre aceștia stabilindu-se deja o serie de contravenții. Pe linie de Disciplina în construcții s-au aplicat amenzi mai ales pentru accesul utilajelor din șantiere, pe domeniul public, străzi, cu noroi pe calea de rulare a autilajelor. S-au constat însă și șantiere care aveau angajate chiar firme cu oameni specializați pentru curățirea roților utilajelor înainte de a intra pe domeniul public.

Reprezentanţii primăriei Floreşti au anunţat că asemenea acțiuni vor continua și pe viitor. De asemenea, se vor realiza condițiile necesare pentru păstrarea timp de 48 de ore a animalelor fără stăpân ridicate de pe domeniul public și apoi scoaterea acestora la licitație.

5 COMENTARII

  1. Imi vine greu sa cred asta! Pai am vazut ca au placere mai mare sa se posteze pe str. Poligonului, la sens unic, decat sa ii sanctioneze pe cei care parcheaza anapoda!

  2. E jenant sa spuneti ca „in sfarsit isi face datoria” daca nu sta toata ziua in strada asta nu inseamna ca nu-si face datoria , cand aveti nevoie sunt buni dar cand sunteti relaxati „in sf. isi face treaba”; la cata populatie este in Floresti nu stiu ce a-ti face voi in locul lor.

  3. „Un oarecare” – se posteaza la strada poligonului din cauza imbecililor care intra in contra pe sens unic dimineata ca sa nu stea la coada cum stau ceilalti floresteni!

  4. Doamna Amalia este si mai jenant sa stea toata ziua pe strazi, sa se plimbe in masina si sa nu faca nimic. Probabil nu sunteti locuitor al comunei ca daca ati fi ati sti ca nu sunt buni nici cand sunt chemati. Cetatenii comunei se plang mereu de „activitatea” lor, tocmai pentru ca nu fac decat sa suga bani din buget. Nici amenzile aste nu stim daca sunt reale sau nu. Si oricum pana acum au stat, abia anul asta au inceput sa munceasca ceva.

  5. Faptul ca se deplaseaza la fata locului si constata nu inseamna ca isi fac datoria….

Comentariile sunt închise.

Articole Noi