Horia Nasra: „Intrările în Cluj-Napoca, obeliscuri aflate în stare deplorabilă”. Ce propune deputatul PSD?

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

Bine ati venit!În 2018 România împlinește o sută de ani de stat național, suveran şi independent, unitar şi indivizibil iar administrația din Cluj-Napoca trebuie să fie pregătită pentru acest eveniment. Deputatul PSD, Horia Nasra este de părere că intrările în Muncipiul Cluj-Napoca sunt deplorabile. Acesta vine cu o propunere.

În acest context, una dintre cărțile de vizită ale municipiului, intrările în Cluj-Napoca, obeliscuri aflate în stare deplorabilă, amintesc mai degrabă totemurile de la intrările din orașele epocii de aur, anii ’60 – ’70, decât de prezent.

„I-am solicitat primarului Emil Boc încă de acum trei ani, să urgenteze amenjarea\modernizarea intrărilor în Cluj-Napoca, dinspre localitățile Feleacu, Florești, Baciu și Apahida. Dumnealui a promis că în urma unui concurs organizat în parteneriat cu Asociația Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană va moderniza intrările, ba chiar a alocat o sumă pentru premierea celor mai bune idei.  Au trecut trei ani și nu s-a întâmplat nimic iar peste șase luni vom sărbători centenarul cu intrări din epoca de aur” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Social-democratul mai consideră că orice scuze ale primarului Emil Boc sunt inutile în acest moment: „Ce nu a fost capabil să realizeze în ultimii zece ani, au reușit alți primari în doi-trei ani!”

Primăria Alba Iulia a finalizat încă din 2012 monumente de semnalizare noi, acestea conținând reprezentarea grafică a stemei oraşului Alba Iulia, precum şi numele localităţii 

  • Sibiu, fosta capitală culturală europeană are intrări în oraș civilizate, care conțin ca elemente simboluri medievale şi ale capitalei culturale.
  • În municipiul Reșița, autoritățile locale au reabilitat vechile simboluri de la intrările în oraș care amintesc de tradiția siderurgică a comunității: machetă din fier – o miniatură a Combinatului Siderurgic, roată zimţată (metalurgie), furnale, locomotive cu abur și panoul ce marchează un Muzeu al Locomotivelor cu Abur din Reșița.
  • În Ploiești, din 2009, la intrările în oraş au apărut plăcuţe cu „Bine aţi venit în oraşul lui Caragiale!“.
  • În Târgu Jiu intrările sunt marcate prin panouri cu chipul maestrului Brâncuși„Orașul lui Brâncuși”. De asemenea există și un panou electronic (temperatură și dată) amplasat la intrarea de pe Calea Severinului.
  • Vase militare ieşite din uzul Poliţiei de Frontieră au fost ancorate la fiecare cale de acces în municipiul Constanța.
  • Pentru a le reaminti turiștilor care tranzitează municipiul Slobozia, de principala mândrie a zonei, agricultura, aceasta fiind etichetată drept „Grânarul României” consilierii locali au decis montarea a două locomobile, donate de Muzeul Naţional al Agriculturii.

Având în vedere cele expuse mai sus și prezentele exemple, deputatul Horia Nasra propune:

„Ca să nu mai așteptăm încă cinci ani să avem intrări civilizate în Cluj-Napoca și pentru a intra onorabil în centenar îi solicit primarului Emil Boc să ia în considerare următoarea propunere: Plăcuțe care să conțină stema orașului, steagul României și a Uniunii Europene și inscripția `Bine aţi venit în municipiul universitar Cluj-Napoca!`. Universitățile  sunt motorul educațional și economic al Clujului”.

Articole Noi