Herbstfest revine la Cluj cu un program plin de evenimente și demonstrații interesante. Vezi întreg programul

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Cea de-a cincea ediție a deja tradiționalului Festival de Toamnă al Economiei Germane-Herbstfest 2016 se va desfășura pe perioada 29 septembrie-2 octombrie, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Festivalul vine cu evenimente și demonstrații interesante, printre acestea se numără și:

Vineri, 30 septembrie 2016, între orele 15.00-17.00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului de Toamnă al Economiei Germane- Herbstfest 2016, va avea loc evenimentul ”Cum salvezi o viață”, atelier și demonstrații live de medicină de urgență și prim ajutor, cu participarea publicului prezent în piață. Activitățile sunt organizate de echipe de prim ajutor ale Serviciului de Ajutor Maltez în România, împreună cu Serviciul Județean de Ambulanță Cluj (SAJ).

SONY DSC
SONY DSC

Medici și asistenți de pe Ambulanță, împreună cu instructori acreditați ai Serviciului de Ajutor Maltez vor încerca sa explice, pe înțelesul tuturor, prin demonstrații practice, cum pot fi, cu adevărat și în siguranță, de ajutor victimelor unor accidente. Opt voluntari instructor ai celor două servicii vor ține patru ateliere, concomitent: atelier BLS (basic life support), atelier de predare a poziţiei laterale de siguranţă, atelier corpi străini (predarea manevrei Heimlich), atelier traume (fracturi, arsuri).

Pentru ca totul să fie credibil, atelierele vor fi ținute ”pe viu”, nu pe manechine. Despre ce este vorba, aflați vineri, la fața locului! Vă putem însă spune că acolo vor fi aduse și două ambulanțe, pe care publicul le va putea ”cerceta” în voie și în detaliu.

Și cei mai mici din public vor avea parte de ”acțiune”: ei vor putea să deseneze, să coloreze sau să construiască ambulanțe din diferite materiale, în colțul de creație special amenajat și supravegheat de doi voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez.

Ideea acestui workshop a pornit de la necesitatea de a-i învăța pe cât mai mulți oameni cum să acorde CORECT primul ajutor, așa cum subliniază Dr.Horia Simu, medic primar medicină de urgență, formator ERC (European Resuscitation Council), managerul Serviciului de Ambulanță al Județului Cluj.

PrimAjutorMaltez1„Este important ca oricine să știe să acorde primul ajutor, astfel încât persoanele aflate intr-o situatie de urgență să aibă mai multe șanse de recuperare sau de supraviețuire. Demonstratiile de prim ajutor în public reprezintă un instrument excelent pentru conștientizarea faptului că primul ajutor este o parte importantă a vieții de zi cu zi la domiciliu, locul de muncă sau la joacă. În mod normal, fiecare ar trebui să învețe primul ajutor și să fie dispus să acorde îngrijirile de bază, până la sosirea personalului calificat din cadrul serviciilor de urgență. Vor fi prezentate manevrele cele mai importante de prim ajutor, pentru ca o victimă să poată supraviețui, cum ar fi: resuscitarea cardio-pulmonară și oprirea hemoragiilor, manevra de dezobstrucție a căilor aeriene, gestionarea unor leziuni minore la domiciliu sau la locul de muncă”, spune Dr. Horia Simu

“Activităţile de prim ajutor şi asistenţă medicală de bază sunt o direcţie principală în activităţile sociale ale Serviciilor de Ajutor Malteze din toată lumea. La nivelul oraşului Cluj-Napoca am avut şi avem colaborări excelente cu Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) şi SMURD în acordarea de prim ajutor la evenimente importante, precum Electric Castle, sau festivalul Peninsula. Demonstraţia pe care o fac instructorii noştri maltezi împreună cu colegii de la SAJ  în cadrul Herbstfest porneşte de la convingerea că fiecare om poate fi un salvator în situaţii de urgenţă, dacă deţine informaţii de bază în privinţa acordării de prim ajutor”, completează Răzvan Cinar-Jiga, PR Manager Serviciul de Ajutor Maltez în România.

Echipele malteze vor asigura primul ajutor pe durata întregului Festival de Toamnă al Economiei Germane.

golfeeTot vineri, 30 septembrie va avea loc și un eveniment caritabil: Mini Golf contra cancer organizat de Asociația Little People, de la ora 12,00 în Piața Unirii. Evenimentul este susținut de Golfee Cluj.

Joacă-te, donează, ajută! La #Herbstfest2016 veți putea juca mini-golf alături de cei mici și cei mari, pentru binele celor mai mici și mai puțin norocoși!

O donație de 10 lei pentru Asociatia Little People Romania va fi răsplătită cu o brățară galbenă și un voucher pentru o rundă de joc gratis din partea Golfee Cluj.

În cele trei zile ale Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, de vineri, 30 septembrie, până duminică, 2 octombrie, între orele 12.00 și 18.00, în Piața Unirii vor fi instalate piste de mini-golf, un joc pentru toată familia. Cei care doresc să se distreze, o vor putea face în schimbul unei mici donații.

Program

program herbtfest

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj