Greva profesorilor, anulată! Nu s-a întrunit procentul necesar la nivel național.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
protest profesori
Sursă foto : www.facebook.com

Deși Sindicatul Liber al Învățământului Preuniversitar  Clujean a anunțat oficial, ieri, intrarea în grevă generală începând de luni, 12 iunie 2017, situația s-a schimbat: greva nu va mai avea loc pentru că la nivel național nu s-a întrunit procentul necesar pentru declanșarea ei.   

Noi, județul Cluj am întrunit procentul necesar, am avut 54% dar pe plan național trebuia sa fie adunate toate semnăturile, 50 plus 1.  La nivelul federației au fost 35%. Nu au trimis oameni. Sunt multe județe din țară care nu au trimis cetralizarea. Trebuia trimisă până ieri la ora 18,00, nu au trimis. Clujul nu își putea asuma singur așa ceva, ne-a explicat Lucia Cojocaru, Presedinte S.L.I.P.C.

Motivele pentru care s-a dorit declanșarea grevei sunt:

Poziționarea salariaților  din familia ocupațională „învățământ” în partea inferioară a grilei de salarizare

Neacordarea tranșei de majorare de 20% începând cu data de 1 iulie 2017, conform Programului de guvernare aprobat de Parlamentul României.

Inexistența pretinsă în Legea Bugetului de Stat pentru anul 2017 a sumelor necesare pentru plata sentințelor judecătorești, inclusiv a celor care privesc dobânzile penalizatoare.

Neadoptarea de către Parlamentul României a inițiativei legislative care privește posibilitatea pensionării cadrelor didactice cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, fără diminuarea cuantumului pensiei

Modul de calcul abuziv al drepturilor salariale suplimentare pentru personalul din învățământ, conform art. 8 din O.U.G. nr.9/2017.

Conform hotărârii Colegiului Național al Liderilor F.S.L.I., din data de 31.05.2017, în perioada 06 – 09 iunie 2017, membrii de sindicat ai organizațiilor sindicale afiliate la Federația noastră au fost consultați prin referendum pentru a-și exprima opțiunea cu privire la declanșarea grevei generale, începând cu data de 12 iunie 2017.

În urma centralizării datelor primite de la sindicatele afiliate, reiese că un procent de aproximativ 45% din totalul membrilor de sindicat F.S.L.I. au spus ”DA” pentru grevă generală, începând cu data de 12 iunie 2017.

În această situație nu sunt întrunite condițiile legale de a declanșa greva generală la nivelul sindicatelor afiliate la FSLI. Trebuie să spunem răspicat următorul lucru: faptul că nu sunt întrunite condițiile de declanșare a grevei generale nu înseamnă că salariații din învățământ sunt mulțumiți! Nemulțumirea lor este profundă! Încă o dată se demonstrează că, în ciuda faptului că sunt umiliți, dascălii pun pe primul plan interesul elevilor și nu doresc ca și aceștia să fie afectați.

Este clar că guvernanților nu le pasă de personalul din învățământ, însă aceștia trebuie să ia în calcul faptul că protestele pot fi reluate după începerea anului școlar 2017-2018.

Vă mulțumim celor care ați răspuns afirmativ la referendumul pentru greva generală SLIPC a întrunit procentul de 54%, chiar peste cel prevăzut de Legea 62/2011. Din păcate nu putem să ne manifestăm intrând din data de 12.06.2017 în grevă generală deoarece la nivel de FSLI nu s-a întrunit procentul de 50% +1, prevăzut de Lege. Regretăm lipsa de unitate și apreciem demnitatea de care ați dat dovadă întotdeauna în momentele grele cu care ne confruntăm, se arată în comunicatele transmise astăzi.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj