Actorul britanic Geoffrey Rush vine la TIFF.22

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Geoffrey Rush la TIFF.22: actorul australian este invitatul special al ediției din 2023 a TIFF. Va primi Premiul pentru Întreaga Activitate

Cariera lui de peste 40 de ani, care cuprinde roluri în câteva dintre cele mai premiate filme ale ultimelor decenii, dar și în seria fantasy Pirații din Caraibe, va fi celebrată la Cluj-Napoca.

Geoffrey Rush va fi omagiat cu Premiul pentru Întreaga Activitate.

TIFF.22 va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 9-18 iunie 2023.

Geoffrey Rush la TIFF.22: „Strălucire” va avea o proiecție specială la TIFF, în prezența actorului.

Geoffrey Rush, cunoscut în special pentru rolurile sale excentrice atât din filme și seriale, cât și din spectacole de teatru, este unul dintre cei mai aclamați actori australieni.

Cariera lui în cinema a explodat literalmente cu rolul lui David Helfgott. În rolul de pianist atins de geniu care suferă de o cădere nervoasă devastatoare, dar reușește să se salveze – din Strălucire (Shine, r. Scott Hicks, 1996).

Filmul i-a adus recunoașterea globală, un premiu Oscar și numeroase alte distincții de top.

„Nu există jumătăți de măsură în memorabila interpretare a lui Rush. Helfgott e genul de personaj pe care nu-l poți portretiza just decât dacă-i intri complet pe sub piele.” (The Guardian). 

Într-o seară banală, un tânăr singuratic descoperă că poate proiecta filme prin ochi. O afecțiune bizară. Merge la oftalmolog.

Tot ce vede sunt subtitrări. Primește trimitere la neurologie. În cap are doar filme. Încearcă și la cardiologie. Se pare că la inimă e problema…

Ceea ce părea o boală neobișnuită se transformă, brusc, într-o poveste de dragoste.

Campania TIFF.22, semnată de Leo Burnett Group România, ne aduce aminte că cele mai bune filme nu ne părăsesc, de fapt, niciodată.

Cele două competiții internaționale de la TIFF.22

22 de lungmetraje în premieră pe țară intră în cursa celor două competiții internaționale de la cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 9-18 iunie).

Regizate de autori aflați la primul sau al doilea film, 12 dintre ele concurează pentru Trofeul Transilvania și celelalte premii ale Competiției Oficiale iar 10 – pentru titlul de cel mai bun film al Competiției What’s Up, Doc?.

Din cele 12 filme incluse în Competiția Oficială, zece sunt debuturi.

„Deși temele sociale fierbinți sunt inevitabile (diferențele de clasă, conflictele interetnice, emigrația, consumul de droguri, prostituția etc.), autorii reușesc performanța – tot mai rară azi în cinema – de a nu pedala pe ele la modul oportunist, construind, cu o admirabilă economie de mijloace, povești subversive de maxim impact și sofisticate narativ, a căror miză reală este în altă parte, chiar și atunci când caroseria întregului este de comedie neagră.” (Mihai Chirilov, director artistic TIFF).

Despre Festivalul Internațional de Film Transilvania

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Cu sprijinul: Ministerul Culturii, Centrul Național al Cinematografiei, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca,

Institutul Cultural Român, Europa Creativă – MEDIA, Scandinavian Films

Sub-egida: UNESCO City of Film

Prezentat de: Banca Transilvania   

Sponsori: Mastercard, Vodafone, LIDL, Audi & Autoworld, Cemacon, MOL România, Ursus, Tenaris Silcotub, IQOS, Fortech, Regina Maria, Pepsi, JTI, Campari,

Armani Beauty, Emerson, McDonalds, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Iulius Mall, E-ON, Compania de Apă Someș, Conceptual Lab by Theo Nissim,

Farmec, Foundever, Domeniile Averesti, Pandora, Cotnari, .msg România, CSI, 

Cafeaua oficială: NESPRESSO

Transportator oficial: Tarom

Asigurător oficial: Groupama

Partener logistic: DHL

Partener de comunicare: Leo Burnett

Partener vestimentație: Tudor Tailor

Partener tehnologic: Reea

Partener de ospitalitate: Eximtur

Parteneri: PMA, Lecom, Promelek XXI, Luna Cleaning, Supercom, Verdino, Carturesti, Ototo

Partener media principal: PRO TV și Pro Cinema

Recomandat de: Europa FM

Partener de monitorizare: MediaTRUST

Parteneri media: ELLE, Radio România Cultural, TV5, TV5 Plus, Adevărul, Dilema Veche, OK! Magazine, A List Magazine, Cinemap, Zile și Nopți, AGERPRES,

Gen, stiri!, Revista BIZ, Haute Culture Magazine, Films in Frame, Scena9, Observator Cultural, LiterNet, AaRC, Utopia Balcanica, Afaceri.news, Maszol,

Monitorul de Cluj, Radio Cluj, Radio Transilvania, Ziua de Cluj

Parteneri media internaționali: Screen International

Citește mai multe din „Divertisment și timp liber”.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj