Gabriel Sandu: „În mandatul meu am dat mită de 300.000 euro lui Emil Boc”. Primarul municipiului neagă toate acuzaţiile

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

bocConform presei centrale, fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, urmărit penal în dosarul Microsoft, a făcut dezvăluiri în privinţa acestui caz şi le-a mărturisit procurorilor că dădea mită lui Emil Boc, pe vremea când acesta era Premier al României.

Gabriel Sandu se pare că le-ar fi spus procurorilor că oferea 300.000 de euro finanţând astfel PDL şi că banii ajungeau în mâna lui Emil Boc.

„Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României. Recunosc şi admit, de asemenea, că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi a-mi menţine funcţia de ministru dar şi poziţia în conducerea centrala PDL. Mai precis, în cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane de euro, am avansat aceşti bani din fondurile personale, legale, şi le-am recuperat parţial în modalitatea expusă de Claudiu Florică, Dorin Cocoş şi Gheorge Ştefan. Practic eu trebuia să particip la campania prezidenţială din 2009 cu patru milioane de euro”, ar fi declarat Sandu, conform Antena 3. 

Fostul ministru le-a mai spus anchetatorilor că o parte din banii daţi ca mită ar fi ajuns şi la foştii miniştri Adriean Videanu şi Radu Berceanu, dar şi la Roberta Anastase.

Pe de altă parte însă, conorm Mediafax, se pare că Emil Boc neagă toate aceste afirmaţii.

„Resping categoric asemenea afirmaţii, dacă au fost făcute, nu am nicio legătură cu ele şi fac precizarea că, în calitate de prim-ministru, cu ocazia remanierii guvernamentale, l-am remaniat pe Gabriel Sandu din funcţia de ministru al Comunicaţiilor. Din acest punct de vedere, dacă ai fi primit bani de la cineva pentru partid, cum l-ai fi remaniat? Nu înţeleg în ce context şi de ce a fost făcută o astfel de afirmaţie. Ce pot să certific este că nu are niciun fel de suport real”, a declarat Boc, potrivit Mediafax.

La rândul său şi Adriean Videanu a respins afirmaţiile lui Gabrie Sandu.

„Nu am avut niciun fel de legătură, nici măcar tangenţială, cu iniţierea şi/sau derularea contractului în cauză. Nu am avut niciodată niciun fel de relaţii private cu Gabriel Sandu. Dacă se dovedeşte că Gabriel Sandu a făcut acea declaraţie la adresa mea, îl dau în judecată pentru calomnie”, conform Antena 3

Vă reamintim faptul că joi, fostul ministru Gabriel Sandu a fost prezentat în faţa instanţei supreme cu o propunere de prelungire a arestului preventiv, însă această decizie a fost amânată pentru următoarea zi.

Sursă foto: Arhiva Cluj24h.ro

 

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj