FUJIKURA AUTOMOTIVE ROMANIA, sancționată de inspectorii ITM Cluj. 259 de cetăţeni străini munceau fără a deține avize de detașare.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
fujikura 1Inspectori  de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj, împreună cu lucrători ai Serviciului pentru Imigrări al judeţului Cluj, au efectuat un control la SC FUJIKURA AUTOMOTIVE ROMANIA SRL , având ca  obiect principal  verificarea respectării de către angajator a dispoziţiilor legale referitoare la  încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.
În data de 30.05.2017 inspectorii de muncă au găsit în activitate , la unitatea de producţie din Dej a SC FUJIKURA AUTOMOTIVE ROMANIA SRL un număr de 259 de cetăţeni străini ( 162 marocani, 48 mexicani, 49 paraguayeni)  fără avize de detaşare; persoane provenite de la entităţile juridice (societăţi comerciale) ale grupului FUJIKURA din Maroc, Paraguay şi Mexic.
Precizăm faptul că numărul  total al persoanelor , fără avize de detaşare, primite în unităţile de producţie din Dej ale SC FUJIKURA AUTOMOTIVE ROMANIA SRL, aferent perioadei februarie-iunie 2017, a fost de 291 cetăţeni (184 marocani, 57 mexicani, 50 paraguayeni)  .
Important de reţinut este faptul că potrivit Ordonanţei nr. 25/2014, privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, prezenţa acestor lucrători străini pe teritoriul României,  care au făcut obiectul unui transfer în cadrul Grupului Fujikura,  era  posibilă exclusiv în baza unor avize de detaşare  ( care se obţin în coformitate cu dispoziţiile art. 26-275 din Ordonanţa nr. 25/2014, cu modificările şi completările ulterioare) .
Reprezentanţii angajatorului au afirmat că cetăţenii străini au desfăşurat, în principal, activităţi de instruire a personalului român (training)   în domeniul de activitate al angajatorului român, respectiv fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule (cablaje auto).
În fapt, la data controlului, inspectorii de muncă au constatat faptul că cetăţenii străini desfăşurau activităţi normale de producţie, fiind incluşi în fluxurile de producţie  cablaje auto.
 
Fapta de primire la muncă a cetăţănilor străini fără avize de detaşare constituie contravenţie şi a fost sancţionată de inspectorii de muncă cu amendă contravenţională în cuantum de 100.000 lei, maximul permis de lege (conf.art. 8 alin. 2 lit. a din Ordonanţa nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, cu modificările şi completările ulterioare).
Prin acest comunicat ITM Cluj doreşte să atragă  atenţia angajatorilor care recurg la lucrători străini detaşaţi de la întreprinderi stabilite într-o ţară din afara U.E ,  că orice activitate lucrativă în contextul menţionat anterior se desfăşoară pe baza avizelor de detaşare, care nu se substituie altor documente de care se face uz în cazul unor verificări din partea instituţiilor de control. Recomandăm acestor tipuri de angajatori  o atenţie sporită pe viitor şi respectarea legislaţiei în vigoare, au transmis reprezentanții ITM Cluj.
 
 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj