[Foto&Video] Sportivul care „bate” în competiţii şi în viaţa de zi cu zi

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Dacian M 9Comuna Floreşti are şi motive cu care se poate mândri. Unul dintre ele se numeşte: Dacian Makszin, un sportiv cu performanţe. Nu, nu este mare lucru, este un FOARTE MARE lucru, cu atât mai mult cu cât putem observa că se află într-un scaun cu rotile. Dacian Makszin a stat de vorbă cu redacţia Cluj24h.ro şi a povestit despre performanţele sale sportive într-un scurt interviu.

Are sute de diplome, trofee şi medalii, motiv pentru care a reuşit să stârnească admiraţia celor din jur mai ales că performanţele se extind la mai multe sporturi. Pasiunea pentru tenisul de masă a apărut încă din adolescenţă, când urma cursurile unei şcoli generale. Timpul a arătat că deşi este o persoană cu dizabilităţi, Dacian Makszin este priceput în acest sport, iar puţin mai târziu au urmat primele competiţii care aveau sa-l ducă spre performanţă.

Cu multă pasiune şi dăruinţă, ajunge să participe la foarte multe competiţii naţionale şi internaţionale, unele dintre ele fiind foarte importante.

Cele mai importante au fost Campionatul Mondial din 2010, dar poate cel mai important a fost că am participat la Jocurile Paralimpice din 2012, cred că acela a fost vârful. Acolo am putut reprezentan România, fiind singurul la tenis de masă şi îmi doream să ajung la acest nivel

O nouă provocare îl aşteaptă în septembrie când va participa la Campionatul Mondial din China.

Dizabilitatea şi lipsa de implicare a statului nu îl împiedică…

Nu este uşor pentru o persoană cu dizabilităţi să practice un sport pentru că implică mult efort , unii au probleme mai grave şi necesită un efort în plus faţă de o persoană validă, dar acesta nu este un motiv şi mulţi am demonstrat că în ciuda faptului că avem o problemă, mergem mai departe şi luptăm.

Dacian M.O colecţie impresionantă de trofee, medalii şi diplome, dar ce câştigă sportivul din asta?  

O stimă de sine crescută şi asta pentru că de cele mai multe ori premiile constă în diplome, trofee, medalii şi… bucuria că a ajuns să participe la competiţii importante, asta îl mulţumeste pe Dacian Makzin. 2014 se arată de asemenea un an ” productiv”, sportivul floreştean aducând deja câteva medalii importante din competiţii internaţionale.

Dacian Makszin: „Înainte, în timpul liber îmi plăcea să mă uit la filme „

Are o familie minunată, iar fiecare clipă din afara antrenamentelor şi competiţiilor este sfântă pentru el.

Momentele astea nu le mai prinzi. Dacă fetiţa creşte şi eu nu sunt acolo să mă bucur de ea nu voi mai apuca aceste momente. Dacă o să aibă o înclinaţie spre un anumit sport, noi o să o susţinem. Dacă tatăl ei a făcut sport, cred că va fi o motivaţie în plus, să vedem ce o să-şi dorească şi ea când va fi mai mare.

Dacian M 19 Daian M 2 Dacian M 15 Dacian M 20 Dacian M 17 Dacian M 18 Dacian M 16 Dacian M 14 Dacian M 8 Dacian M 13 Dacian M12Dacian M 9 Dacian M 5Dacian M 4 Dacian M 3 Dacian M 11

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj