Mii de persoane s-au stâns astăzi, la protestul organizat împotriva defrişărilor masive. Critici dure au fost aduse guvernanţilor dar mai ales preşedintelui României, Klaus Iohannis. „Am ajuns să fim sclavi în ţara noastră”, au spus protestatarii. Şi dacă în Piaţa Unirii s-au adunat cu aproximaţie 1000 de persoane, pe parcursul marşului din centrul oraşului s-au alăturat şi alţi cetăţeni.
Primii care şi-au făcut apariţia în piaţă cu o pancartă mare Au fost un grup de persoane ce purtau portul tradiţional, venici de la Borşa. Aceştia au mărturisit că au venit de la Strasbourg, unde au fost prezenţi tot la proteste. Cu toţii au criticat parcursul ţării noastre de la Revoluţie, ba mai mult au ajuns să îl regrete pe Ceauşescu, după cum au relat ei.
„Am ajuns să fim sclavi în ţara noastră, dar mulţi aleg să fie scavii străinilor. Au vândut toată ţara de la Iliescu şi până azi. Nu mai avem fabrici de mobilă, nu mai avem nimic, acum ne iau şi pădurile să le vândă străinilor. Copiii noştri muncesc în străinătate, a rămas singuri.”, spune unul dintre protestatari cu lacrimi în ochi.
Pe parcurs în piaţă s-au adunat tot mai multe persoane, înspţiţi de copii cu pancarte în mâini, cu diferite mesaje. După o vreme, în piaţă au mai venit un grup de persoane îmbrăcate în veşminte tradiţionale şi cântând, iar apoi au început scandările, de altfef cele cu care suntem deja obişnuiţi, însă cea de bază a fost „Uniţi Salvăm Munţii Apuseni”.
Aceste proteste de amploare organizate împotriva defrişărilor ar putea deveni precum cele organizate pentru stopare proictului de la Roşia Montană. Au ieşit în stradă aproape la fel de mulţi oameni.
După aproximativ o oră, protestatarii au pornit în marş şi au blocat circulaţia rutieră. Pe parcursul marşului s-au mai alăturat susţinători astfel că cifra lor a fost mult mai mare. Protestul a fost organizat în mai multe judeţe din ţară şi chiar şi în Diaspora.
Deşi protestul organizat îl viza şi pe Klaus iohannis, oamenii fiind nemulţumiţi, şeful statului şi-a scris pe pagina de Facebook: „Cred că protestul de astăzi împotriva despăduririlor abuzive este unul perfect legitim. Am hotărât ca această gravă problemă a defrișărilor ilegale să fie pusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CSAT. Sunt convins că vom reuși nu doar să stopăm fenomenul, dar și că instituțiile statului îi vor identifica și trage la răspundere pe cei vinovați.”