[Foto & Video] Se lucrează intens la devierea Someşului

Lucrările la devierea Someșului sunt în toi. Amenajarea Someșului Mic în municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj este un proiect a cărui valoarea totală este de aproximativ 25.000.000 euro din  care 12.000.000 euro sunt fonduri europene iar 13.000.000 euro fonduri din bugetul de stat.

remus lapusanAm vrut în primul rând să vă arătăm cum arată o zonă, un şantier în care se lucrează foarte intens. Până la urmă ştiţi foarte bine, aici la nivelul municipiului Cluj-Napoca avem acest proiect foarte mare de infrastructură care este un proiect de aproximativ 25 de milioane de euro, din care 12 milioane de euro este finanţare europeană. În acest moment se lucrează la partea de deviere a Someşului şi amenajarea Someşului în amonte şi la aval de Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca. Este partea de proiect european, finanţare europeană 100%, aproximativ 12 milioane de euro iar în acest moment lucrarea este finanţată în proporţie de 53%, a declarat Remus Lăpuşan, preşedinte PSD Cluj.

Această primă parte finanţată din bani europeni va fi finalizată anul viitor în noiembrie.

Dirigintele de şantier, Lungu Dan a oferit explicaţii legate de lucrări. În total acestea se vor desfăşura pe  7300 de metri, dar din finanţarea europeană se va lucra pe primii 4100 de metri, lucrări ce se ridică la suma de 12 milioane de euro, iar restul lucrărilor vor fi acoperite din banii de la stat.

„Ce cuprind aceste lucrări? Un fel de sistematizare, săpare a noului traseu, lucrări de diguire, pe fiecare mal vor fi diguri noi de apărare pentru că lucrarea e calculată la 01% asta înseamnă că un debit maxim o dată la o mie de ani. Asigurarea e foarte mare pentru că impactul unei calamităţi în zona aeroportului ar fi catrastofală”, a spus dirigintele de şantier.

lucrari santier

deviere somes 4

 

 

 

 

 

 

 

deviere somes 6

deviere somes 3

 

 

 

 

 

 

deviere somes 5 lucrari santier 1

 

 

 

 

 

 

 

deviere somes deviere somes 2

Articole Noi