A fost semnat primul contract de lucrări ce vizează dezvoltarea rețelei de apă din județele Cluj și Sălaj

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Poza Compania de Apa Somes SAMarți, 18 februarie a.c., a fost semnat primul contract de lucrări din cadrul proiectului ce vizează „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020”. În valoare totală de peste 355,6 milioane de euro, proiectul derulat de Compania de Apă “Someș“ S.A. beneficiază de finanțare europeană în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe: „E un moment extrem de important, ce prefațează începerea efectivă a lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de apă. În cel mai scurt timp vom începe semnarea contractelor ce vizează lucrări din județul Cluj. La final, acest proiect european mamut va crește la 100% procentul de racordare la sistemul centralizat de apă potabilă a gospodăriilor din județ”.

În ceea ce privește contractul semnat azi, în valoare de 28.855.642,66 lei, acesta vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de apă din orașul Cehu Silvaniei (județul Sălaj) și localitățile aparținătoare, pe o lungime de circa 37 de km, extinderea și reabilitarea a aproape 10 km de rețea de canalizare, edificarea a 7 stații de clorinare și rezervoare de înmagazinare a apei, totul finalizându-se cu executarea de branșamente și racorduri la consumatori. Lucrările de construire sunt prevăzute să dureze circa 18 luni.

* * *

            “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 355.636.401 euro, din care 77,55% reprezintă contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune. Investițiile care se vor derula în următorii cinci ani vor îmbunătăți infrastructura de apă și apă uzată din nu mai puțin de 174 de localități, din care 76 în județul Cluj și 98 în județul Sălaj.

Vor fi realizați, astfel, în cele două județe, peste 1.550 de km de aducțiuni, rețele de apă, colectoare și rețele de canalizare, respectiv se vor construi și moderniza surse de apă și stații de tratare, stații de epurare, stații de pompare, rezervoare, în paralel cu automatizarea continuă a infrastructurii.

Cea mai importantă lucrare din cadrul proiectului o va constitui ceea ce pro­babil va fi cea mai lungă aducțiune de apă potabilă din România, o magistrală principală de 164 de km, cu 153 de km de magistrale se­cundare ca și ramificații ale celei principale, care vor transporta în întreg județul Sălaj apa de excelentă calita­te potabilizată la Stația de tratare Gilău, din județul Cluj.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj