sâmbătă, martie 2, 2024

Consiliul Județean Cluj va moderniza, cu fonduri europene, două drumuri județene extrem de importante

February Special Offer

Epilare Definitivă-Full Body 700 RON În plus beneficiezi de oferta 5+1 cadou, la doar 3200 RON, in momentul achitării integrale, a pachetului de 5 şedinţe. PROGRAMEAZĂ-TE ACUM CONTACT 0754458985

Fonduri europene pentru drumuri județene Cluj: Consiliul Județean va moderniza două drumuri județene extrem de importante.

Consiliul Județean Cluj, în calitate de partener al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, a încheiat implementarea proiectului cu finanțare europeană.

Acesta, a vizat, printre alte obiective, pregătirea documentațiilor tehnico-economice aferente modernizării a două drumuri județene:

DJ 170B Topa Mică-Așchileu Mic, în lungime de 8 km și

DJ 103K Râșca – Beliș (DN 1R), în lungime de 25,72 km.

Președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe:

Practic, este vorba de suportarea, din fonduri europene, a cheltuielilor pe care Consiliul Județean le-a făcut.

Mai exact, pentru întocmirea proiectelor tehnice aferente acestor două.

Sunt importante coridoare de mobilitate din rețeaua de transport județeană.

Doar pentru DJ 170B, am făcut un mare pas înainte.

Prin crearea perspectivei de modernizare a acestui drum de legătură gândit ca o mini-centură pentru municipiul Cluj-Napoca

În același timp, drumul județean Râșca – Beliș e unul de o importanță strategică, din perspectivă turistică.

Modernizarea vine în continuarea firească a numeroaselor investiții pe care le-am făcut în ultimii ani pentru dezvoltarea acestui important domeniu”. 

Fonduri europene pentru drumuri județene Cluj: ambele, au o lungime totală de 34 de km

Obiectivul proiectului recent încheiat a vizat pregătirea de proiecte mature la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest. Printre care și cele două.

Sunt inițiate de Consiliul Județean Cluj, astfel încât să fie eligibile pentru finanțare europeană. Concret, în cadrul perioadei de programare 2021-2027.

Semnarea contractului de finanțare a proiectului ce vizează modernizarea propriu-zisă a celor două drumuri județene va avea loc în perioada imediat următoare.

Astfel, în ceea ce privește documentațiile tehnico-economice aferente modernizării obiectivelor de investiții DJ 170B și DJ 103K, Consiliul Județean a primit suma nerambursabilă de 762.266 lei prin Programul Operațional Asistență Tehnică POAT 2014-2020

La aceasta s-a adăugat cofinanțarea asigurată din bugetul național, în valoare de 116.582 lei, respectiv procentul de 2% asigurat de Consiliul Județean.

Citește ai multe știri din „Administrație”.

Articole Noi