Floreștiul e condus de un agronom și de un medic veterinar dar facem rampe unde apucăm, gunoaiele sunt munți și animalele mănâncă gunoaie

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

sulea si pivariuEste inadmisibil ce se petrece la Florești, este revoltăror în primul rând faptul că instituțiile nu reacționează și nu mai vorbim de vreo soluție pentru a îndrepta lucrurile. Nici vorbă, toți stau liniștiți și ne spun că județul nu are rampă. Că cei de la Consiliul Județean nu au făcut rampă de gunoi, de parcă asta este o scuză.

Floreștiul este condus de doi absolvenți ai USAMV:

  • un agronom, în persoana domnului primar și care permite celor de Quatro Eco Salub  să depoziteze temporar, dar cât se poate de ilegal, gunoaie pe un teren oriunde dorește, fără să fie îngrădit căci de la zoaiele rămase acolo (vedeți imaginile de mai jos), numai bine va îndoi nasurile locuitorilor până vor uita de fermele de pui.

Conform unor surse terenul pe care Quatro Eco Salub a început să depoziteze temporar gunoaiele pe un teren despre care o sursă ne-a mărturisit că ar ar fi al lui Neluțu Vidrean. Evident, nu putem ști exact cine este proprietarul însă terenul este unul privat iar, instituțiile statului ar putea găsi și proprietarul. Când spunem temporar, ne referim la activitatea de care vorbea domnul viceprimar, aceea de a aduna gunoaie pe un teren și de a le transborda pentru a ajunge la Oradea.

Ei bine, această depozitare este ilegală și dovadă stă într-un răspuns oficial al cel de la Agenția pentru Protecția mediului Cluj care spun că Primăria Florești nu a solicitat vreun aviz pentru a putea depozita gunaoie pe o rampă temporară. Fără să mai aducem în discuție că nu așa se face o rampă de gunoi. rampa În plus ceea ce a rămas pe acel teren în urma acestor proceduri de depozitare și mutare a gunoiului este sub orice critică, iar mirosul din zonă de neimaginat. Curios este că ultima vreme au început lucrări de imprejmuire.

Deși la fața locului este un anunț prinvind interzicerea aruncării gunoiului, poliția locală de la Florești nu face nimic.

De aici „încolțesc” mai multe întrebări:

  1. Este într-adevăr terenul domnului Vidrean?
  2. Este închiriată suprafața de teren?
  3. Câți bani plătesc floreștenii pentru asta pentru că e greu de crezut că cineva își pune la dispoziție așa terenul?
  4. Și ar fi mai multe astpecte necunoscute însă până nu vor interveni instituțiile abilitate, noi nu vom avea răspuns pentru că toți se ascund.

  • un veterinar în persoana viceprimarului. Ba nu, doi medici veterinari pentru că și soția domnului viceprimar are aceeași meserie și amândoi au în atribuții cabinete veterinare de la Florești. Iar bonus, tatăl domnului viceprimar a fost ani la rând directul DVS Cluj. Ne dorim să încurajăm producătorul local, dar porcii, caii, vacile  mănâncă nestingherite din gunoaie, poliția locală nu se obosește să găsească proprietarii animalelor.

După ce seara trecută au apărut în mediul online poze cu animale mâncănd din gunoaie, contactat telefonuci, directorul DVS Cluj a spus că va interveni cel târziu marți, după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

„Din păcate nu pot în acest moment să fac ceva, oricum situația ține mai mult de nivel local, acolo poliția locală ar trebui să intervină să găsească proprietarul animalului. Săptămâna ce vine vom încerca să identificăm proprietarul animalului pentru că nu este normal ce se vede în poze. Situația asta este gravă în primul rând gunoaiele, apoi animalele care spuneți că mănâncă din ele, dar dacă proprietarul este vânzător de lapte este pusă în pericol și sănătatea oamenilor. Nu știm în momentul acesta dacă e vorba de un vânzător de lapte, dar încercăm să îl identificăm după numărul de pe crotalii”, a declarat pentru Cluj24h.ro Ioan Oleleu, director al DSV Cluj.

Pentru că nu ne putem baza pe cei primărie că vor face ceva, bine ar fi dacă s-ar sesiza și Direcția de sănătate publică și cei de Garda de Mediu pentru că nu este o scuză faptul că cei de la Consiliul Județean nu au făcut o rampă și nu este nici un motiv pentru ca cea mai mare comună din țară să ajungă în stare de alertă din cauza unul focar de infecție.

UPDATE: Proprietarul animalelor (erau 4) a fost identificat de catre reprezentanții DSV Cluj iar ca și explicație acesta a spus că animalele au scăpat din țarcul în care au fost lăsate.

rampa 4 rampa 3

rampa 1 rampa 2

 

 

 

 

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj