Floreștiul, din nou sub mirosul fermei de pui. A cui fermă de pui dacă e închisă?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
hale floresti
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Floreștenii au început să se plângă de mirosul fermei de pui chiar dacă ferma de pui a celor de la Brav Invest nu a fost încă reautorizată și e închisă. Mai mult, aceștia au lansat și ipoteze cum că ferma ar funcționa ilegal dacă nu a primit autorizația de mediu. Au ieșit la proteste, au semnat petiții dar ce nu știu ei, este că mirosul fermei va persista și ani buni chiar dacă Brav Invest nu ar mai primi autorizația.

După ce prin septembrie 2015 organizarea unui protest împotriva fermei de pui a lui Nicolae Cobârzan a rămas în plop pentru că lumea nu a ieșit la protest, în 2016 inițiatorul revine. De data asta adună și semnături pe care, împreună cu un memoriu le oferă directorului APM Cluj (Agenția pentru Protecția Mediului Cluj).

„Scopul adunării publice îl constituie protestul în legătură cu incercarea de reautorizare a fermei avicole, BRAVINVEST SRL, cu sediul social în Floreşti, str. Prof. Ioan Rusu, nr.129, jud. Cluj, nr. de înmatriculare la registrul comertului J/12/4457/16.10.2007, Cod Unic de inregistrare RO 22577310, care desfasoara activități de creştere intensivă a păsărilor de carne, pe amplasamentul din localitatea Floreşti, jud. Cluj, fosta Avicola Floreşti, Ferma 17 şi Ferma 18, in conditii ilegale, ținand cont de investitia vitala Spitalul de Urgenta din Floresti, dar si de istoricul abuziv si ileagal al autorizarilor anterioare. Vă asigurăm că adunarea se va desfăşura în mod paşnic şi civilizat”, se arată în textul cererii şi evenimentului organizat pe Facebook,  in iulie 2016

Din asta se înțelege că deranjul este vis-a-vis de BravInvest și nu este datorat în general de acel miros neplăcut.

Așa că recent, pe la sfârșitul lunii august, floreștenii au resimțit mirosul neplăcut de ferme chiar dacă fermele lui Cobârzan sunt închise și au dezbătut acest subiect. Pe adresa redacției au fost trimise imagini și toată lumea se întreabă de ce miroase ferma de pui.

ferma de pui ferma ferma 1

 

 

 

 

 

 

raspuns APMBravInvest nu a primit încă autorizația de mediu, așa că mirosul nu i se datorează. În urma unei solicitări adresate Agenției pentru Protecția Mediului Cluj aflăm că BravInvest este în procedură de reautorizare dar până atunci fermele sunt cu lacătul pus.

Ceea ce nu știu floreștenii, este că în acea zonă funcționează mai multe ferme de păsări. Mai exact, sunt încă două despre care reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Cluj ne-au adus la cunoștință că una are autorizație de mediu până în 2021 iar cealaltă nu are autorizație pentru că nu se impune. Ar fi curios de aflat și ce legături există pentru a înțelege de ce deranjul este doar pentru Bravinvest.

Mai exact, este vorba de:

  1. ALE AVIS SRL care deține Autorizația de Mediu nr. 237/23.09.2011 pentru activitatea de creștere a păsărilor, ferma 15, hala 5, din localitatea Florești, cu valabilitate până la data de 23 septembrie 2021. Atasat prezentei adrese vă transmitem, AM 237/23.09.2011.
  2. SC Geda Consult SRL nu deține autorizatie de mediu fiind sub capacitatatea de autorizare din punctul de vedere al protecției mediului.

aleavis aleavis 1 aleavis 2

 

 

 

 

 

 

 

aleavis 3 aleavis 4 aleavis 5

 

 

 

 

 

 

 

aleavis 6

aleavis 7 aleavis 8

 

 

 

 

 

 

 

 

Prin urmare, floreștenii nu vor uita curând mirosul fermelor de pui chiar dacă au ieșit la proteste împotriva celor de la BravInvest, chiar dacă s-au plâns pe Facebook și chiar dacă BravInvest nu va mai primi autorizație.

 

 

 

 

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj