Florești: Primăria pregătește 2 proiecte prin care să acceseze fonduri. Continuă proiectul „Florești- străveche vatră istorică și ecumenică”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

consiliu localConsiliul Local Florești s-a întrunit în ședință extraordinară în această după-amiază când pe ordinea de zi au fost 3 proiecte. 2 dintre proiectele de pe ordinea de zi presupun pregătirea documentației pentru accesarea de fonduri, iar ultimul proiect își continuă parcursul. 

De la ședință au lipsit consilierii locali Szekely Istvan (Condor UDMR), Albert Ileana (UDMR), iar locul fostului consilier ALDE care și-a anunțat demisia nu a fost deocamdată ocupat de o altă persoană.

C O N V O C A T O R

Se convoacă şedinţa extraordinară a Consiliului Local Floreşti, pentru data de 14 februarie 2017, ora 16,00 la sediul Consiliului local din strada Avram Iancu, nr. 170, cu următorul proiect al ordinei de zi :

1. Proiect de hotărâre privind începerea demersurilor pentru întocmirea documentatiilor și inițierea procedurii de achizitie de servicii pentru obiectivul ” Modernizare strada Eroilor în comuna Florești, jud. Cluj”

2. Proiect de hotărâre privind începerea demersurilor pentru întocmirea documentatiilor și inițierea procedurii de achizitie de servicii pentru obiectivul „Centrul cultural, baza sportivă și de agrement în comuna Florești, jud. Cluj”.

3. Proiect de hotărâre privind întocmirea documentațiilor și inițiereaprocedurii de achizitie de servicii pentru asigurarea durabilității proiectului ” Florești- străveche vatră istorică și ecumenică”.

Ordinea de zi a fost votată în unanimitate de către consilierii prezenți.

Primul punct de pe ordinea de zi a fost cel care a creat câteva discuții. A fost prezent la ședință și Marius Manu, persoana responsabilă de aceste proiecte care a oferit mai multe informații. Acesta a explicat legat de proiectul modernizării străzii Eroilor că proiectul nu este același cu cel adus în discuție în 2015. Ei bine, acel proiect de modernizare a străzii Eroilor presupunea în primul acoperirea Văii Sânaslăului  și realizarea unei benzi de circulație în plus. Proiectul a fost declarat neeligibil de către cei de la AFIR, și nu a mai fost realizat.

Mai mult de atât, au fost aduse acuze privind activitatea AFIR referitor la declararea ca neeligibil a proiectului depus anii trecuți. Marius Manu înpreună cu primarul comunei au susținut că AFIR ar împărți sumele de bani alocate după principiul „primul venit, primul servit” și astfel pentru proiectul comunei Florești nu au mai fost fonduri, ele fiind alocate în câteva minute. Aceștia au mai susținut că au fost făcute contestații la care nu s-au oferit răspunsuri.

De data aceasta, Primăria Florești încearcă, cu modificări la proiect să acceseze fonduri europene. De data aceasta, s-ar părea că se dorește realizarea de parcări, pistă de biciclete (la nivel de discuție pentru că nici consilierilor nu le-a fost prezentat un proiect clar).

De aici au și pornit discuțiile, dar proiectul a fost aprobat de consilieri cu 4 abțineri (Mic Adrian, Sebastian Cîmpian, Luisa Oprea și Doru Matei).

În ce privește ultimele două proiecte de pe ordinea de zi, acestea au fost aprobate în unanimitate.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj