Floreşti: Consilierul local Maja Ioan (PSD) reacţionează în problema abonamentelor CTP

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

CTPÎn comuna Floreşti s-au stârnit discuţii aprinse după ce toţi pensionarii au primit abonamente gratuite pentru transportul în comun, iar elevii numai în anumite condiţii, de altfel condiţii discriminatorii.

”Dragi mamici. Veste bombă de la Primăria din Floreşti nu se eliberează adeverinţa pentru transport gratuit decât elevilor care merg la şcoli speciale. Acum stau şi mă întreb oare acest fapt nu se numeşte discriminare? Cu ce este mai prejos copilul meu care merge la o şcoală din Mănăştur faţă de copilul altei mămici care are abilităţi pentru muzică sau sport ? Şi mai mult nu vreau să atac pe nimeni, dar este absurd ca în România să oferi anumite facilităţi copiilor care merg la şcoli cu predare în limba maghiară, cum să-i explic copilului meu că el este român şi nu are aceleaşi drepturi ca şi vecinul lui Zoltan?” aşa sună mesajul unei mame care de altfel, are perfectă dreptate. Comentariile au curs pe această temă şi au ajuns şi la abonamentele pensionarilor.

De altfel, nu este un secret faptul că aceste abonamente pentru pensionari au fost promise de edil chiar în ultima dezbatere cu pensionarii ce a avut loc în comună.

Din păcate ultima modificare adusă hotărârii  în HCL 38 din 28 martie 2014 este una cât se poate de proastă. Consilierul local din partea grupului PSD, Maja Ioan s-a sesizat în urma discuţiilor apărute şi a depus deja o nouă propunere de modificare, conform căreia toţi elevii vor beneficia de o reducere la abonamentele pentru transportul în comun.

De altfel, consilierii PSD nu au fost de acord nici cu ideea de a acorda abonamente gratuite pensionarilor fără a se stabili un plafon. Cu toate acestea, deşi au ridicat aceste discuţii în ultima şedinţă a Consiliului Local şi au specificat clar, că nu sunt de acord ca un pensionar cu o pensie mai mare de 1000 de lei să beneficieze de această gratuitate, edilul comunei care de altfel a şi avut această iniţiativă a dat asigurări că primăria are bani să acopere sumele necesare pentru aceste abonamente gratuite.

Fără să intrăm în detalii legate de faptul că pentru abonamentele oferite pensionarilor nu s-a aprobat deocamdată o rectificare bugetară, deci nu ştim încă din ce bani au fost plătite acele peste 400 de abonamente eliberate deja, cert este că Maja Ioan a pus piciorul în prag şi cere abonamente cu preţ redus pentru elevi, indiferent ce discipline urmează.

Informaţii despre referatul propus de consilier se găsesc în imaginea ataşată, acesta a fost deja înregistrat şi va intra pe ordinea de zi a următoarei şedinţe ce urmează să aibă loc spre sfârşitul lunii septembrie.  Rămâne însă de văzut dacă consilierii dreptei, care formează o majoritate vor aproba modificarea.

Cei care doresc să vadă ce spune Hotărârea de Consiliu Local, precum şi modificările aduse ei o pot face AICI

3 COMENTARII

  1. Copiii care merg la scoli VOCATIONALE (si nu „speciale” duduica Alina, ca prin scoli speciale se intelege cu totul altceva) merita sa aiba reducere la transport pentru simplul motiv ca nu avem astfel de scoli in Floresti. Pentru educatie gimnaziala ar trebui incurajati florestenii sa-si dea copiii la scoala din Floresti! Daca nu vor sa o faca pe cheltuiala proprie.

  2. In Floresti traiesc ingineri, politisti, medici….convinge-i tu sa isi dea copii la scoala aia de doi bani din Floresti.

  3. cornelush mama, dar de abonamentele compensate cu 45 de lei pentru elevi ce spui? abonamentele pt. elevii „nevocationali” costa la pret intreg 60 lei (ele nu au linia inclusa pt. ca elevii nu au nevoie de asa ceva). compensat abonamentul costa 45 lei. pai daca primaria plateste, 45 lei de ce abonamentul costa 45 si nu 15 lei. de asta ce mai zici?

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj