Floreşti: Ce spune AFIR despre modernizarea drumului din Nord? Declaraţiile primarului sunt desfiinţate

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

afirAFIR ( Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) contrazice printr-un răspuns oficial, declaraţia primarului din Floreşti făcută la stiridecluj.ro. Conform reprezentanţilor AFIR, Primăria comunei Floreşti nu a depus proiect de accesare fonduri europene pentru asfaltarea drumului din Nordul comunei ce face legătura cu municipiul Cluj-Napoca prin cartierul Grigorescu.

”Avem un proiect depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru acest drum. Va fi asfaltat și cred eu chiar în acest an. Va fi asfaltat la nivel de drum trafic greu cu o lățime de 6 metri. Sunt două benzi pentru că lățimea unui camion este de 2,8 metri și se încadrează două mașini pe o lățime de 6 metri. Acel segment de drum de macadam are o limitare de viteză de 25 de km-h, dar se poate circula și la 50 de km/h”, a declarat primarul comunei, conform stiridecluj.ro.

Mai mult, reprezentanţii AFIR oferă nişte explicaţii în ce privesc condiţiile de realizare ale acestui proiect.

„În ceea ce priveşte solicitarea de informaţii referitoare la drumul de exploataţie agricolă, vă informăm că acest proiect este realizat în cadrul Măsurii 125 a Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii agricole şi silvice din PNDR 2007-2013. Proiectul este în etapa de monitorizare, aşa cum v-au mai transmis colegii de la CRFIR 6 Satu Mare. De asemenea, pentru drumurile agricole care au făcut obiectul unui proiect finanţat prin PNDR 2007-2013 aflate în perioada de monitorizare, nu se admite depunerea unui nou proiect având ca obiect modernizarea aceluiaşi/aceloraşi tronsoane din acelaşi drum agricol, în sensul definiției de mai jos:

Modernizare drum = amenajarea complexă a unui drum existent, prin  sistematizarea elementelor geometrice şi aplicarea unei imbrăcăminţi moderne (mixturi asfaltice executate la cald/ beton de ciment) în cadrul unui sistem rutier dimensionat conform reglementarilor tehnice în vigoare.

Astfel, nu se admite reclasificarea drumurilor agricole realizate prin M 125 din PNDR 2007-2013, pe perioada de monitorizare a proiectului.

Totodată, vă informăm că localitatea Floresti nu a depus niciun proiect în sesiunea din 2015 în cadrul sM 4.3 – Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice pentru componenta infrastructura agricolă, se arată în răspunsul oficial al AFIR, oferit pentru Cluj24h.ro.

Redacţia Cluj24h.ro, a transmis solicitări repetate tocmai pentru a afla dacă există modificări în ce priveşte acest potenţial proiect însă se pară că până la acest moment nu există nimic concret realizat şi conform celor de la AFIR nici măcar nu este posibil dat fiind faptul că drumul agricol se află în monitorizare.

 

 

 

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj