Floreşti: Casa de Cultură închisă până în 9 august. Şoimii Carpaţilor şi prietenii au plecat în Sardinia pe bani publici

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

anuntLa biroul de Registratură din cadrul primăriei comunei Floreşti găsim afişat un anunţ care ne aduce la cunoştinţă faptul că „în perioada 21.07.2015-09.08.2015, Casa de Cultură Floreşti nu se închirează!”. Deşi administratorul ei este acelaşi administrator şi la terenul de fotbal, doar într-o situaţie a fost găsit un înlocuitor. De altfel, anunţul vine în urma plecării Ansamblului Şoimii Carpaţilor Floreşti în deplasare. Da, administratorul „de toate” este şi mare coregraf de dansuri populare.  Pe parcurs însă, situaţia se complică. 

Totul porneşte de la anunţul afişat. Deci, Casa de Cultură închisă total în faţa oricui doreşte să o închirieze în perioada anunţată. Întrebăm frumos la registratură cine este administratorul, aflăm că este domnul Puiu Senteş, astfel că facem legătura cu administrarea terenului de fotbal despre chiar dânsul povestea pe un site de socializare. Nu ne întrebaţi ce salar are, nu ştim dar sigur este plătit din bugetul comunei. Întrebăm apoi cine îl înlocuieşte căci dacă e plecat, nu se poate ca aceste „bunuri” ale Primăriei comunei Floreşti să rămână neadministrate.

După câteva telefoane, nu pare să ştie cineva în primărie cine le administrează, se bănuieşte că Adrian Gherman (n.red. şeful departamentului de sport din primărie şi totodată, cel care deţine clubul sportiv privat de karate Hayashi Floreşti, finanţat to de la bugetul comunei Floreşti). Este contactat şi acesta din urmă, însă nu răspunde. Primim într-un final un răspuns:

„Nu ştiu cine se ocupă de ele, cred că domnul Gherman. Nu ştiu, staţi să sun să văd. Staţi să mai sun pe cineva, domnul Gherman nu răspunde şi nu ştiu să vă spun. Da, sunaţi-l pe domnul Gherman, el se ocupă de terenul de fotbal. Casa de Cultură nu se închiriază în perioada asta”, ne spune într-un final doamna de la ghişeul de registratură.

Cu toate acestea nu am înţeles de ce domnul Gherman n-ar fi putut administra şi Casa de cultură căci e absurd ca domnul Puiu Senteş să fie înlocuit doar în privinţa terenului de fotbal. În fine, probabil că n-ar fi făcut faţă.

plecare soimiÎn data de 22 iulie, ansamblul de dansuri populare, Şoimii Carpaţilor Floreşti, pleacă să reprezinte comuna la Festivalul Internaţional de Folclor Ballus din Sardinia. Absolut superb şi suntem (fără ironie), încântaţi.

Foarte frumos, numai că dacă bine ne amintim, în şedinţa de Consiliu Local din februarie 2015, un ansamblu de dansuri populare din Turda, acuza ansamblul Şoimii Carpaţilor de la Floreşti, proaspăt „reînfiinţat” printr-o hotărâre de Consiliu Local, că le fură coregrafii şi că îi vor acţiona în instanţă. Detaliile despre această întâmplare se găsesc AICI.

Ei bine, observăm pe fotografiile postate în mediul online, că ansamblul este foarte „bogat”. Atât de „plecare soimi 1bogat” încât pleacă în Sardinia pe banii publici şi persoane care nu dansează în ansamblu. Ne bucurăm să vedem că avem la Floreşti oameni atât de multifuncţionali. Dacă domnul Senteş poate să administreze terenul de fotbal, Casa de Cultură să fie şi coregraf, de ce nu ar putea de exemplu, tânărul Alin Stan, să conducă TNL Floreşti să fie şi fotbalist la Unirea Floreşti să şi danseze dansuri populare, chiar dacă doar fictiv. Sau de ce nu poate un consilier local să şi danseze să facă şi politică?  Desigur, dacă mai facem nişte prezentări legate de imaginile de mai jos, s-ar putea să vedem că mulţi sunt şi rude între ei. Cert este că nu toate cele aproximativ 25 de persoane ce au plecat cu un autocar din curtea Primăriei au si legătură cu ansamblul de dansuri. De exemplu, cum am spus mai sus, Alin Stan nu danseansează în ansamblu, dar îşi însoţea cel mai probabil logodnica, doar au floreştenii bani…..destui.

Pe scurt:

 1. Hinteuar Tatiana- consilier local PNL şi membru al ansamblului de dansuri Şoimii Carpaţilor Floreşti
 2. Senteş Cristina- fiica lui Senteş Puiu
 3. Trif Luciana – logodnica lui Alin Stan, angajată în Primărie la fonduri europene
 4. Senteş Puiu- administrator teren de fotbal, Casa de Cultură şi membru al ansamblului. Soţia lui Anca Senteş este fost trezorier la PNL Floreşti şi membru PNL. Soţia dânsului e angajată la Quatro Eco Salub (firma de salubrizare a Primăriei). Nu este membru al ansamblului.
 5. Alin Stan- preşedinte al TNL Floreşti, fotbalist la SC Unirea Floreşti şi logodnicul Lucianei Trif
 6. Mihu Marius şi soţia lui, membri ai ansamblului. Mihu Marius este adminstrator la cimitir, anjalat la SVSU Floreşti
 7. Mama Lucianei Trif este de asemenea membră în ansamblu (drepata, jos lângă stemă)
 8. Florin Maja (dreapta, în picioare lângă stemă) este membru al ansamblului. Soţia dânsului, Ana Maja se ocupă de costumele ansamblului.
 9. Părintele Vasile Dan Nistor (stânga în picioare lângă stemă), preot la biserica greco-catolică din Floreşti şi cu sprijin pentru cultele religioase de la bugetul comunei. De altfel, organizator al acestei deplasări.

TNL Floresti alin stan

 

135.000 lei „papă” ansamblul Şoimii Carpaţilor din bugetul pe 2015.  

bugetCă tot veni vorba de bani, cam aşa arată bugetul pe acest an în ce priveşte ansamblul Şoimii Carpaţilor. Practic, aşa cum se întâmpla înainte, anual din bugetul local sunt achiziţionate costume şi încălţăminte, dar se plătesc şi deplasări în ţară sau străinătate. Nu ştim însă nimic despre bugetul ansamblului, pentru că acesta ar trebui să şi încaseze nişte bănuţi pentru dansuri la nunţi, sau alte evenimente.

Iată deci ce frumos pleacă unii în vacanţe pe bani publici. Desigur, unii dintre ei sunt veterani ai ansamblului şi dansează de ani buni, însă este foarte interesant să vedem legăturile dintre ei şi modul în care fiecare „papă” din buzunarul floreştenilor într-o veselie. Le dorim să se simtă cât mai bine la festivalul de dansuri populare de la Sardinia. Şi sperăm ca în curând să se înghesuie turiştii străini la Floreşti, jud. Cluj să le arătăm şi cum refulează canalizarea la noi.

UPDATE: Ansamblul Şoimii Carpaţilor a plecat spre Sardinia mai devreme şi se vor întoarce mai târziu. 

Festivalul de la Sardinia va avea loc în perioada 28 iulie-1 august 2015. Ansamblul de dansuri de la Floreşti a plecat în data de 22 iulie 2015, adică cu 6 zile înainte de debutul festivalului. Sursele noastre ne-au mărturisit că cel mai probabil, se va întoarce în ţară prin 6 august.

3 COMENTARII

 1. Sa le fie rusine. Oamenii astia trag pielea de pe noi. Stam in kkt la fiecare ploaie si ei pleaca in vacante pe banii nostri. Dar institutiile statului ce fac? De ce nu intervin? Ce asteapta?

 2. Din cate stiu eu la Cluj Napoca exista o Casa de Cultura ce are propriul ei buget si care se ocupa de deplasarile ansamblului. Nu asteapta bani de la Primarie pentru fiecare dans. Casa de Cultura de la Floresti primeste bani, dar primeste separat si ansamblul. Lucrurile sunt facute in asa fel incat sa vin bani din toate partile. Ar fi interesant sa vedem ce bani castiga ei si unde merg. Pentru ca nu ne aduc performante, la un festival mergi si te promovezi. Practic au plecat doar in vacanta. Asa ca le dorim vacanta placuta. Sa le stea in gat.

 3. Proiect de hotarare privind aprobarea de finantari nerambursabile de la bugetul local al comunei Floresti pentru activitati nonprofit de interes general.

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj