Florești: Capitalizarea propusă de Otrocol pentru Quatro Eco Salub nu a trecut de votul consilierilor. Va demisiona!

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

consiliu local 1Consiliul Local Florești s-a întrunit de îndată astăzi, 6 decembrie pentru a vota asupra capitalizării firmei Quatro Eco Salub (o ședință de îndată a fost convocată și ieri, dar nu s-a întrunit cvorumul). Propunerea directorului general al Quatro Eco Salub nu a trecut de votul consilierilor dar mai ales de floreștenii prezenți la ședință. Acest vot atrage după sine și demisia lui Florin Otrocol care a fost numit director general al firmei de 2 luni. 

Florin Otrocol a venit la ședința Consiliului Local Florești cu un document despre care a spus că este bilanțul pentru luna octombrie (îl puteți vedea în imaginile de mai jos). Directorul general a venit cu tot felul de explicații, s-a plâns în fața consilierilor cât de greu îi este și câte înjurături și-a luat de când cu firma asta, de parcă a fost pus director cu forța. Printre toate acestea și argumente pertinente, cu siguranță există în această firmă probleme reale care o împiedică să își desfășoare activitatea și să-și onoreze contractele dar pe de altă parte, aceste aspecte nu sunt problema floreștenilor.

consiliu local 2Mai bine de o oră, domnul Otrocol le-a povestit cosnilierilor despre cum și-a luat angajamentul în fața AGA și despre cum și-l va lua și în fața lor căci în fața clienților săi nu și-a luat angajamentul. Au fost cuvintele lui. Despre faptul că în Florești sunt multe firme de la care nu colecteaza Quatro Eco Salub deși sunt în comuna Florești, despre cum ar fi vrut să ducă mașinile de gunoaie în fața Consiliului Județean Cluj pentru că nu a făcut rampa de gunoi a județului și cel mai important, despre cât este el de bun în această muncă pentru că i s-a propus din mai multe părți să lase firma asta și să se ducă la alte firme, să devină acționar. A mai adăugat că dacă nu-i este votată capitalizarea își va da demisia. Fapt pe care l-a confirmat după ședință.

consiliu local 3Printre multele povești, Otrocol a negat implicarea altor firme în activitatea pe care o are Quatro Eco Salub, dar a recunoscut că închiriază mașini de la alții pentru ca apoi să nege și acest lucru prefăcându-se că nu știe despre ce este vorba. Ei bine, Quatro Eco Salub închiriază mașini și nu doar pentru salubrizare (ridicarea și transportarea gunoaielor) și pentru salubrizarea stradală căci Quatro Eco Salub nu are mașini pentru toate serviciile pe care le prestează conform contractelor cu Primăria, și iată că nici mașini de gunoi suficiente pentru a-și respecta contractele cu cetățenii pentru ridicarea deșeurilor. Florin Otrocol a mai explicat că dorește această capitalizare pentru investiții noi și nu pentru acoperirarea datoriilor firmei.

Consilierii locali au adresat întrebări (de sesizat că mai preocupați și mai curioși au fost doar consilieri de la anumite partide căci cei de la PNL erau perfect de acord cu planul propus). Printre acestia, domnii consilieri Adrian Mic (PMP), Dan Maier (ALDE) și Doru Matei (PSD) au fost cei care au ieșit în evidență cu ceva pertinent și nu vorbe în vânt.

consiliu local 4Floreștenii s-au mobilizat și au luat cuvântul cu toate că la un moment dat, președintele de ședință (Laar Andras, PNL) nu ar mai fi vrut să-i lase să vorbească deși s-au înscris pe listă. Sau să vorbească dar după vot de parcă ar mai fi avut vreo importanță. Cei aproximativ 20 de oameni prezenți nu s-au lăsat, așa că au luat cuvântul cei înscriși pe listă dar și alții și au trasat un acpect foarte important pe care l-a spus și Doru Matei, fiind susținut și de alți consilieri: faptul că nu pot vota un lucru atât de important fără să fi avut o documentație la mână pentru a vota în cunoștință de cauză. Asta au susținut și cetățenii prezenți dintre care, unii le-au cerut consilierilor să nu voteze acest proiect.

În această ședință, au fost și momente aprinse când atât domnul Otrocol dar și primarul comunei au văzut că nu sunt crezuți, iar argumentele prezentate nu stau în picioare în fața cetățenilor. Primarul s-a enervat când un cetățean i-a spus lui Otrocol că are încredere în cuvântul său dar numai cu documente însă nu are încredere în cuvântul primarului. De aici multe dicuții de-a dreptul caraghioase. Iar primarul pare să sufere enorm că a fost șters de pe un grup de facebook (dacă a fost șters).

Tot ce s-a petrecut la ședință poate fi văzut în video-ul de mai jos. În ce privește votul consilirilor acesta a fost următorul: au votat pentru acest proiect de capitalizare 9 consilieri (PNL- Pivariu Bogdan, Laar Andras, Hinteuar Tatiana, Abrudan Traian, Nicolae Oltean, Brad Adriana, Ioachim Vancea, Cristolțan Camelia și de la UDMR – Szekely Istvan Condor). Au votat împotriva proiectului (UDMR – Albert Ileana, de la PSD Doru Matei și Luisa Oprea, de la ALDE – Dan Maier și de la PMP – Adrian Mic). S-au abținut de la votarea proiectului (UDMR – Szekely Istvan Doronci, de la ALDE Vaida Florentina și de la PMP – Coroian Cristian).

Au lipsit de la ședință consilierul UDMR – Albert Zoltan și consilierul PSD – Sebastian Cîmpian pe care cel mai probabil l-a lovit „curajul” după supriza de sărbători.

 quatro salubquatro salub 1

quatro salub 3quatro salub 4

1 COMENTARIU

  1. […] În primul rând, la prima ședință de îndată făcută pe genunchi nu s-au prezentat consilierii, s-a convocat într-un timp record. La la cea de-a doua ședință care a avut loc marți, consilierii care nu au votat acest proiect de capitalizare a Quatro Eco Salub sunt următorii: Albert Ileana, Doru Matei, Luisa Oprea, Dan Maier și Adrian Mic). S-au abținut de la votarea proie… […]

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj