Flashmob pentru multiculturalism. Cluj-Napoca se vrea Capitală Europeană a Culturii, dar fără Limba Maghiară.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

MusaiClujenii deranjaţi de situaţia „multiculturalismului” arătat la Cluj,  ies la Flashmob, iar primul dintr-o serie mai mare va avea loc joi, 12 februarie 2014. Aceştia au pregătit un flashmob care se va desfăşura după următoarele etape:

Joi 12 februarie de la 17:00 ne adunăm în Piața Unirii să tăiem panglica. În lung.

Ce trebuie să faci?
1. Vino la 16:55 în Piața Unirii. Plimbă-te în piață timp de 5 minute.

2. La 17:00 fix va apărea un personaj îmbrăcat la costum, cu panglica și o dă participanților. 

Pune-te și tu la coadă. Panglica are lungimea de 410.9 metri, adică un milimetru pentru fiecare cetățean al orașului.

3. La 17:05 va începe să cânte muzica și personajul îmbrăcat în costum va începe să taie panglica cu o foarfecă. Ai grijă la mâini când foarfeca ajunge la tine. 

Când tăierea panglicii s-a terminat, muzica se va opri.

4. Stai nemișcat și în tăcere timp de un minut. La expirarea minutului scapă panglica din mână.

5. Pleacă din piață

Aşa sună învitaţia la flashmob.

De altfel, sub denumirea de „Musai/Muszaj”  această serie de manifestări ar urma, conform organizatorilor să aibă loc în fiecare joi. Totul a început de la incidentul creat între municipalitate şi un grup de persoane ce au pus în Parcul Central un banner cu „Cluj-Napoca” în Limba Maghiară şi pe care Primăria Cluj-Napoca l-a dat jos.

La Cluj-Napoca este recunoscută şi problema plăcuţelor bilingve, pentru care Curtea de Apel a casat o sentinţă a Tribunalului Cluj care obliga municipalitatea să amplaseze plăcuţe bilingve (Limba Română şi Limba Maghiară) prin oraş. Ei bine se pare că deşi ne dorim un aşa-zis oraş multicultural, căci Cluj-Napoca îşi propune să obţină titlul de Capitală Culturală Europeană, conducerea oraşului refuză să amplaseze diferite mesaje şi în Limba Maghiară.

Mai mult de atât în acest sens s-a realizat o petiţie prin care se cere instalarea unor plăcuţe trilingve (Limba Română, Limba Maghiară şi Limba Germană). Această petiţie a fost deja semnată de peste 1000 de oameni.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj