FINAL DE ETAPĂ ÎN PROGRAMUL „BE COOL – GÂNDEŞTE ÎNAINTE”

bee cool 1Prima etapă a Proiectului de Educaţie Rutieră „BeCool – Gândeşte înainte”, a ajuns la final. Piloţii Napoca Rally Academy, poliţişti, paramedici şi specialişti antidrog s-au întâlnit, timp de patru săptămâni, cu peste 3.500 de elevi şi cadre didactice din 35 de licee din judeţul Cluj.

Obiectivul principal a fost acela ca tinerii să fie informaţi de pericolele pe care le pot întâmpina în trafic, fie la volan, fie ca pasageri şi să conştientizeze importanţa unei conduite preventive ca viitori posesori de permis de conducere.

„BeCool s-a întors la Cluj, de unde a pornit în 2016 ca proiect pilot, dar acum are o cu totul altă dimensiune. Practic anul acesta vom vizita toate liceele din Cluj, iar 9.000 de elevi vor avea posibilitatea de a beneficia de acest program. Toate acestea nu ar fi cu putinţă fără sprijinul comunităţii  şi al partenerilor noştri. Le mulţumesc tuturor pentru prima etapă încheiată, a fost un real succes! Vom continua împreună, sperăm, cu aceleaşi rezultate”, a subliniat pilotul Napoca Rally Academy, Bogdan Marişca, în calitate de coordonator al proiectului.

bee coolStatistica arată că procentul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani implicaţi în accidente rutiere este destul de mare, iar cauzele pot fi diverse, de la teribilism, la lipsa de experienţă în condus, inconştienţa asumării unor riscuri inutile în trafic, neatenţie sau conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice ori a altor substanţe. "Din punctul meu de vedere acest proiect ar trebui implementat la nivel naţional pentru simplul fapt că aceşti copii sunt deosebit de receptivi, depăşind aşteptările noastre prin implicare. Doresc pe această cale să mulţumesc oficialităţilor care ne-au fost alături pe parcursul primei etape desfăşurate la Cluj. Cu sprijinul lor, misiunea noastră a fost mai uşor de îndeplinit", a menţionat instructorul „Be Cool”, Sebastian Itu.

bee cool 2„BeCool – Gândeşte înainte” este un proiect adresat elevilor claselor a XI-a şi a XII- a din toate liceele clujene, implementat de Motorhome Napoca Rally Team, cu sprijinul Ford Motor Company Fund şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judeţean Cluj, Serviciul Rutier al Poliţiei Cluj, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Cluj şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj.

Întâlnirile cu liceenii clujeni vor fi  reluate în toamnă.

Articole Noi