Festivalul Naţional de Creaţie Literară pentru Tineret „Vox Napocensis”, ediţia a XIII-a

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

DSC_0056Cenaclul Literar „Vox Napocensis” al Casei de Cultură a Studenților a organizat în perioada 15 aprilie – 30 iunie cea de-a XIII- a ediție a Festivalul Naţional de Creaţie Literară pentru Tineret „Vox Napocensis”, continuând o frumoasă tradiție care dăinuie din anul 2001. Ampla activitate a fost realizată în colaborare cu Consiliul Județean Cluj, Comisia pentru Cultură Cluj, Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Cluj.

Directorul CCS Cluj-Napoca, Domnul Milășan Flavius, prezent la festivitatea de premiere a declarat următoarele: „Cenaclul literar ”Vox Napocensis” este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate cenacluri literare studențești la nivel național.Timp de 13 ani acest cenaclu s-a aflat sub îndrumarea unui tânăr scriitor talentat, Victor Măruțoiu, mebru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj, perioadă în care cenaclul a promovat tineri scriitori de perspectivă. Ediția de anul acesta s-a bucurat de un real succes, lucru confirmat și de membrii juriului, care au apreciat nivelul creațiilor înscrise în concurs. Anul acesta,  pentru prima dată, cei doi studenți care au câștigat marele premiu la poezie respectiv proza vor fi sprijiniți de către instituția noastră pentru tipărirea și lansarea manuscriselor care cuprind lucrările prezentate în concurs. Felicit Cenaclul literar „Vox Napocensis” pentru întreaga activitate desfășurată, și în semn de prețuire una din sălile CCS va purta numele – Vox Napocensis”

La festival au participat 50 de tineri: elevi, studenți, masteranzi și doctoranzi. După o primă jurizare, în marea finală pentru premiile Festivalului au mai rămas 20 de participanți. Juriul, format din: Victor Cubleșan – președinte (critic literar, redactor al Revistei Steaua, director al Comisiei pentru Cultură Cluj), Constantin Rusu – membru (membru Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj), Constantin Cubleșan / membru (membru Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj), Victor Constantin Măruțoiu – membru (membru Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj, președinte al Cenaclului Literar „Vox Napocensis”) a deliberat și s-au acordat urmtoarele premii: Marele Premiu Petru Poantă – Roxana Toșu, Premiul Aurel Turcuș – Andrei Dullo, Premiul I – Proză – Magda Topan Horea, Premiul II – Proză – Denisa Adriana Moldovan, Premiul III – Proză – Linca Kucsinschi, Mențiune – Proză – Iulia Teodora Roșca,  Premiul I – Poezie – Ioana Andrada Tudorie, Premiul II – Poezie – Noris Szakacz, Premiul III – Poezie – Ioan Emanuel Gruia, Mențiune I – Poezie – Maria Patricia Birtoceanu,  Mențiune II – Poezie – Sebastian Rus, Mențiune III – Poezie – Valeriu Nichitean.

Festivitatea de premiere a Festivalul Naţional de Creaţie Literară pentru Tineret „Vox Napocensis” a avut loc în data de 4 iulie 2014, ora 12.00, în Sala de Consiliu a Casei de Cultură din Cluj-Napoca.

În prezența paticipanților membrii juriului au punctat necesitatea păstrării tradiției festivalurilor literare pentru tineret, care au ca scop descoperirea și promovarea tinerelor talente, susținerea tinerilor care se dedică scrisului și profesiunii literare.

Din acest an 2014 Marele Premiu Petru Poantă și Premiul Aurel Turcuș vor consta în publicarea de volum de debut a premianților. Totodată s-au oferit diplome, premii în fond de carte și premii în bani.

Premiile au fost înmânate de directorul Casei de Cultură a Studenților Flavius Milășan.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj