Fermierii clujeni au protestat în faţa prefecturii Cluj.

miel de paste
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Mai mulţi fermieri din Cluj au protestat astăzi în faţa Prefecturii Cluj. Aceştia sunt deranjaţi de faptul că statul întârzie să le dea subvenţiile pentru animale.

Nemulţumirea unora dintre fermierii clujenii a fost atât de mare încât au ales să vină cu animalele după ei. Protestul a fost unul pregătit în grabă după ce au primit o informare din partea Ministerului Agriculturii că nu vor primi subvenţiile la timp, mai ales că li s-a tot promis că le vor primi.

Fermierii sunt pregătiţi să iasă din nou în stradă după sărbătorile de Paşte dacă semnalul lor nu îi va face pe cei de la minister să înţeleagă cât de importantă este această subvenţie ce o primesc.

Fermierul de la Floreşti, Irimieş Miluţă a ales să vină cu berbecul după el (Daniel). Acesta este de asemenea nemulţumit că nu a primit subvenţia şi este vorba de o sumă de 38 de lei pe cap de animal. Crescătorul de animale are 500 de oi şi 40 de vaci.

Am protestat pentru că nu se dau subvenţii, ni le taie. A scăzut cu 10 lei la oaie. Trebuia să primesc 38 de lei pe cap de animal şi acum primesc 28 de lei. Nu au venit banii promişi. Am mers la protest cu un berbec, pentru că trebuie cumva să ieşim în evidenţă, trebuie să aibă un impact mai mare. Ziceau că vor să ne ajute, dar nu ne-au ajutat cei de la minister. Că putem vinde berbecul cu origine, dar  nu putea să îl vândă oricine. Noi nu am avut cine să ne reprezinte, dar eu cu 30 de berbeci ai mei de ce nu am putut? Totul merge politic. În rest protestul a decurs bine, domnul prefect ne-a primit, i-am lăsat un memoriu care va merge la Bucureşti, dar ştiţi cum este”, ne-a declarat Miluţă Irimieş.

Articole Noi