„Eden”- coproducția maghiaro-română ajunge în sfârșit în Cluj.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

EDEN cluj24hEden, povestea neobișnuită a unei tinere nevoite să trăiască în izolare totală, semnată de talentata regizoare maghiară Ágnes Kocsis, are premiera pe marele ecran la Cluj pe 21 mai.

Lansat oficial în luna martie, filmul nu a apucat să intre în programul cinematografelor din Cluj din cauza creșterii incidenței cazurilor de Covid-19, care a dus la închiderea instituțiilor de spectacol.

După relaxarea restricțiilor, clujenii au acum ocazia de a vedea filmul la Cinema Victoria, în zilele de vineri (21 mai, ora 16:00), luni (24 mai, ora 18:30) și marți (25 mai, ora 16:00).

„Eden”- coproducție maghiaro-română.

O coproducție Ungaria-România, Eden spune povestea Evei, o femeie alergică la tot felul de substanțe chimice, la unde radio și la câmpuri electrice. E forțată, deci, să trăiască în izolare totală. Singurele ființe cu care intră în contact sunt fratele ei și doctorii care o supun la diverse experimente.

Într-o zi, un psihiatru își propune să cerceteze dacă boala ei este una reală sau imaginară și între cei doi se naște o legătură specială. Oare iubirea o poate salva pe Eva?

În rolurile centrale apar actrița croată Lana Barić (You Carry Me), alături de Daan Stuyven, cunoscut muzician și compozitor belgian, Lóránt Bocskor-Salló, actor maghiar din România, și Maya Roberti.

Filmul a avut premiera mondială anul trecut la Festivalul Internațional de Film de la Rotterdam și, ulterior, a fost selectat la festivalurile de la Minsk, Ghent, Wrocław și Salonic.

Ágnes Kocsis (n. în 1971, Budapesta) este una dintre cele mai importante voci feminine ale cinematografiei europene actuale. A devenit cunoscută odată cu debutul în lungmetraj, Fresh Air,EDEN cluj24h știri din cluj selectat în 2006 în secţiunea Semaine de la Critique la Cannes.

În același an, tot la Cannes, scurtmetrajul The Virus a obţinut premiul al treilea al competiţiei Cinéfondation. Al doilea lungmetraj, Adrienn Pál, i-a confirmat talentul, începându-și traseul remarcabil cu Premiul FIPRESCI în secțiunea Un Certain Regard la Cannes 2010 și fiind nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, categoria Descoperirea Anului.

În 2018, Ágnes Kocsis a făcut parte din juriul competiției TIFF. Eden este coprodus de Libra Film Productions, una dintre cele mai importante companii de profil din România, fiind distribuit în cinematografele din țară de Transilvania Film.

Partener media: Radio Guerrilla.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj