O drumeție este întotdeauna o alegere bună pentru sănătate indiferent de anotimp. Dacă este iarnă, condițiile de desfășurare sunt mai importante.
Drumețiile sunt preferate de foarte multe persoane și este necesar să se desfășoare în condiții adaptate pregătirii fiecăruia și anotimpului.
În primul rând este important echipamentul folosit. Nu veți urca pe munte (mai ales iarna) fără încălțăminte sau vestimentație adecvată.
Principalele beneficii ale plimbărilor în natură.
Activitățile zilnice și programul încărcat al multor persoane din zilele noastre aduc stres suplimentar care de cele mai multe ori conduce la probleme de sănătate.
O drumeție este binevenită pentru a aduce echilibru iar din acest motiv, cei mai mulți aleg o escapadă de weekend.
Pentru multe persoane este sursa de „încărcare a bateriilor” pentru că vine cu beneficii precum:
1. O drumeție elimină stresul și contribuie la sănătatea mentală.
Agitația din orașe, timpul petrecut în clădiri, sarcinile zilnice iar la final de zi, gândurile, nu permit creierului să se relaxeze.
Practic, activitatea lui nu are pauză, somnul nu mai este odihnitor iar pe termen lung, organismul obosește și devine vulnerabil în fața virușilor sau a bolilor.
În plus, timpul îndelungat petrecut în clădiri nu va permite creierului să se oxigeneze cum se cuvine și cu atât mai puțin în zone poluate.
Drumețiile în aer liber, pe munte, în păduri sau parcuri unde nu există activitate intensă care să polueze vor ajuta la eliberarea stresului.
2. Mișcarea este esențială pentru buna circulație sanguină.
După cum intuiți, este secretul bunei oxigenări a organismului și a tuturor organelor pentru că asigură activitatea fiecărui organ.
Pentru cei care lucrează zilnic în fața ecranelor sau a căror vedere este solicitată timp îndelungat este în mod benefic pentru vascularizare și antrenarea mușchilor ochilor.
Astfel, pe lângă alimentația cât mai sănătoasă și cât mai puțin nocivă este important să puneți sângele în mișcare. Cum puteți face asta mai bine dacă nu prin #drumeție
Drumețiile pot fi de mai multe tipuri. Începând de la cele de o zi, mai multe zile, cu prietenii, o drumeție lejeră și până la cele pe teren accidentat.
În funcție de pregătire și obiectiv, alegeți tipul de drumeție potrivit și nu uitați, este un bun prilej pentru a susține relațiile interpersonale.
Drumeție în condiții de siguranță, iarna.
În fiecare an, salvamontiștii montani sunt solicitați în diferite cazuri pentru a salva persoane aflate în impas în timpul unei drumeții pe munte.
Principala problemă a acestora este aceea că nu sunt echipați cum ar trebui iar acest lucru complică situația.
Ca de fiecare dată salvatorii atrag atenția principalelor aspecte care trebuie respectate.
– Înainte de a pleca în drumeție, informați-vă despre: traseu, grad de dificultate, starea vremii.
– Plecați cu echipament adecvat pentru traseul ales dar mai ales pe munte și în special iarna. Luați harta cu zona aleasă și un rucsac cu obiecte necesare.
– Nu optați pentru drumeții fără companie.
– Dacă este un grup, păstrați grupul unit.
– Dacă alegeți să mergeți pe munte în perioadă de iarnă dar nu numai o idee bună ar fi să anunțați salvamontiștii care deservesc zona respectivă pentru a vă avea în evidență.
– Luați date de contact pentru eventuale situații și anunțați în toarcerea în siguranță.
– Alegeți trasee marcate și respectați toate marcajele.
– Nu consumați înainte sau în timpul drumeției, băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive.
– Nu improvizați obiecte pentru alte experiențe: de exemplu, nu încercați să schiați pe obiecte improvizate sau care să înlocuiască sania. Dacă ideea drumeției a fost o plimbare, atunci așa trebuie să rămână.
– Respectați natura!
Astfel, dacă simțiți #poftadesport trebuie să știți că veți găsi întotdeauna un partener în #DecathlonRomania.
Vă este pusă la dispoziție o gamă variată de produse pentru ca fiecare drumeție să se desfășoare în condiții de siguranță.
Citește și:
Peste 30 de intervenții ale salvamontiștilor în weekend-ul ce a trecut.