Dreptul meu la replică de cetățean, referitor la comunicatul PSD Cluj în legătură cu Floreștiul.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
Foto: Arhiva Cluj24h.ro
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

În dimineața asta am constatat, pentru a nu știu câta oară, că în PSD Cluj zace o ipocrizie greu de înțeles și de explicat, imposibil. Zic cei din PSD Cluj, pentru că de la organizația județeană a venit un comunicat în care sunt criticate amenzile date de primărie în problema gunoaielor de la Florești. Organizația de la Florești a PSD nu mai are sediu în cea mai mare comună din țară că n-au mai plătit chiria dar oricum, n-au nevoie că ei din pix (comunicate) rezolvă tot și mai ales când vine vorba de viețile noastre, ale celor care trăim aici și simțim pe propria piele, totul. Ba mai mult,  nu știu cum se face dar se pare că cei din PSD care locuiesc în comună văd altfel lucrurile decât s-au întâmplat. Alții din partid, de la Cluj, doar și le închipuie. Iată dreptul meu la replică, în calitate de cetățean al acestei comune. Și deja ne-am cam săturat să vă bateți joc voi, toate partidele, de viețile noastre! Singura diferență este că unele partide, au decența să tacă. 

Hai să îți spun eu dragă, PSD Cluj cum sta treaba. O parte, pentru ca este foarte mult de spus si sper să poți să înțelegi ceva.

  1. Înțeleg din comunicatul din această dimineață că noi, cei care am ne-am declarat și am respectat hotărârile Consiliului Local în privința salubrizării ar trebui să fim fraierii comunității și să plătim un preț majorat, recent, ca să acoperim gaura făcuta la buget de cei care nu au respectat aceste legi la nivel local. Ne spui că amenzile date pentru salubrizare nu rezolvă probleme precum deszapezire sau trafic, așa este! Dar te intreb: „Ce are s… cu prefectura?”.
  2. Ne spui că administrația publică locală nu are viziune, foarte de acord cu asta. Dar în lipsa aia de viziune, fac parte și consilierii din partidul tau, care votează în Consiliul Local aceste traume asupra vieților noastre. Câtă viziune are PSD Cluj să se prezinte cu același candidat la Consiliul Local care de doua mandate nu miscă, la propriu, nimic mai mult decât un deget la ședințe? Care nu a făcut o cerere, o adresă, o inițiativă pentru cetățeni (să nu-mi dai exmplele din mandatul trecut că știu eu foarte bine cine le-a făcut!), deci absolut nimic pentru comuna asta? Sau câtă viziune au colegii voștrii din alianță la Florești, când unul corectează gramatical referate și anexe iar celălalt vine cu proiecte care depășec atribuțiile de consilier local și la care îi spune un alt coleg că este o portiță pentru mită și nu înțelege nimic? Cam câtă viziune există în asta sau ce faceți voi mai bun pentru noi căci mie, mi se pare că vă bateți joc la fel.
  3. Domnul președinte al organizației de la Florești, ne dă o declarație interesantă. Ok, vreți să ne tot scoateți ochii că ni s-au alocat niște bani pentru strada Eroilor de la Guvern. Acceptăm, deocamdată sunt doar alocări și nu-mi fac griji că cei cu viziune multă de la Florești nu vor ști ce să facă cu ei deci nu va fi mare lucru. Dar l-aș întreba pe domnul președinte cum a fost la ședința Consiliului local cand a fost prezent și i s-a spus, inclusiv de către consilierul din partidul său că PUZ ul pentru Spitalul Regional de Urgență de la Florești nu are avize și traficul va fi o problemă pentru că vom risca să ținem bolnavii în ambulanță pe DN1 iar domnul Luca a sărit în apărarea Primarului pe care îl criticați în acest comunicat? Cum a fost să nu-l intereseze pe domnul Luca Viorel nici încălcarea Legii și nimic altceva că doar este „pentru cetățeni” și iată că împotriva lor. Asta în timp ce instituția în care prestează un mandat de consilier județean, a întocmit un PUZ mai bun. Nu cumva vă întrece ipocrizia? Nu cumva vă bateți joc de viețile noastre alături de acești lipsiți de viziune despre care vorbiți?
  4. In ce-l privește pe Mihai Curteanu, mă abțin (deocamdată). Este în faza în care își caută câte o baltă prin comună ca să critice administrația publică locală, dar zic că merită o șansă, așteptăm să își mai deschidă ochișorii și să vadă ce trebuie și nu o baltă sau o groapă din asfalt.

Asta este opinia mea de cetățean care trăiește în această comună și care vă spune că ar fi cazul să vă opriți. Ar fi mult mai multe de spus, de arătat pentru că și ce am spus aici, este dovedit de filmările ședințelor de Consiliu Local și nu numai. Pentru voi, politicienii, aceste comunicate sunt o chestiune de imagine, dar pe noi nu ne mai încălzesc cu nimic! Pentru că ne-am săturat!

Mai jos, puteți citi comunicatul transmis de PSD Cluj.

”Amendarea floreştenilor nu rezolvă nici deszăpezirea, nici descongestionarea traficului! Floreşti, cea mai mare comună din România, are o conducere administrativă mică: deficitară la competenţe administrative, corigentă la comunicarea cu cetăţenii şi lipsită de transparenţă, administraţia Şulea, prinsă nepregătită de prima zapadă mai serioasă, a anunţat ieri triumfător cum “în perioada septembrie – noiembrie 2018, Direcția Poliția Locală Florești a aplicat sancțiuni în valoare de 160.000 lei cetățenilor care nu și-au făcut declarația de salubritate, deși au beneficiat de serviciul de salubritate”, în condiţiile în care floreştenii erau disperaţi pentru că localitatea era complet înzăpezită.

În ciuda faptului că potenţialul Floreştiului este unul extraordinar, rămân nerezolvate: descongestionarea traficului în toate anotimpurile, deszăpezirea în timpul iernii şi problema inundaţiilor de primavară-toamnă.

Având în vedere lipsa de viziune a administraţiei locale, în speţa obţinerii de finanţare (fonduri europene) pentru modernizarea drumurilor din localitate, social-democrații floreșteni prin Guvernul României au sprijinit şi sprijină proiectele de infrastructură ale Floreştiului: “Concret, a fost sprijinită alocarea de fonduri pentru modernizarea străzii Erorilor prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), cu o sumă în cuantum de aproximativ 2,5 milioane euro, apoi am susţinut şi modernizarea drumurilor județene din zonă, Guvernul României repartizând la nivelul județului Cluj 15 milioane euro. De asemenea este important pentru noi și finalizarea lucrărilor la DJ 107M Luna de Sus – Săvădisla – Băişoara – Iara care arată într-o stare deplorabilă şi care în mod surprinzător nu-l interesează pe dl. Horea Şulea, chiar dacă este coleg de partid cu dl. Alin Tişe” a declarat consilierul judeţean Viorel Luca, preşedintele PSD Floreşti.

Pe de altă parte, Mihai Curteanu, secretar executiv al social-democraţilor floreşteni, atrage atenţia cu privire la finalizarea documentaţiei pentru modernizarea străzii Eroilor, cunoscând lentoarea primăriei Floreşti: “În calitate de locuitor al Floreștiului sunt profund dezamăgit de urbanismul sălbatic, infrastructura proastă, problema traficului, lipsa creşelor și a gradinițelor, problema gunoaielor și a mizeriei din comună, toate aceste fiind posibile datorită primarului zero realizări care pune zilnic în pericol sănătatea și viața locuitorilor comunei prin impotența administrativă de care dă dovadă! Știați că valoarea unui diamant este dată de măiestria șlefuitorului dar spre nenorocul nostru noi am avut parte de unul dintre cei mai nepricepuți șlefuitori. Mai rămâne o singură întrebare: cât timp va mai dura să finalizeze o amărâtă de documentație pentru a accesa suma deja alocată de către Guvern pentru modernizarea unei străzi?”.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj