Doi ani de la Colectiv: eveniment comemorativ în memoria victimelor incendiului ce a îndoliat România.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Cover_Remember_ColectivLuni,  30 octombrie 2017, între orele 18.00 şi 20.00, în localitatea CLUJ-NAPOCA, judeţul CLUJ, locul PIAȚA UNIRII, grupul civic informal Umbrela Anticorupție Cluj va organiza un eveniment comemorativ în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv, tragedie care a îndoliat România în urmă cu doi ani.

În urma incendiului, 26 dintre persoanele care se aflau în club au decedat pe loc, iar alta în drum spre spital, ca urmare a arsurilor provocate sau a intoxicatiei cu fum / otrăvirii cu cianuri și alte substanțe. Au urmat încă 37 de decese. Incendiul din Colectiv a ucis în total 65 de oameni și a mutilat pe viață, fizic și sufletește, încă alte câteva sute (victime și familiile lor).

Evenimentul comemorativ va consta în depunerea de flori și candele în Piața Unirii, audierea unei piese muzicale devenită simbol al tragediei și al luptei împotriva corupției, un moment de reculegere în cinstea tinerilor care și-au pierdut viața, urmat de punctarea succintă a ceea ce s-a întâmplat în noaptea tragică și de discuții libere cu participații la comemorare.

Pe lângă obiectivul principal comemorativ, evenimentul are ca scop și manifestarea protestului și a dezaprobării față de faptul că, la doi ani de la tragedie, procesul pe rol nu se judecă încă. În continuare suntem în pericol în spațiile publice, iar dotările spitalelor, ale secțiilor de arși în primul rând, nu s-au îmbunătățit aproape deloc.

La 2 ani de la Colectiv nu avem încă vinovați, iar dacă s-ar întruni condiții similare, probabil că tragedia s-ar produce din nou, la indigo. Avem nevoie de vinovați ca să știm cum au greșit, pentru ca alții să nu greșească la fel. Avem nevoie de vinovați pentru ca alți oameni să nu mai moară în aceleași condiții. Și pentru ca morții noștri să nu fi murit în zadar.

Mai multe detalii despre evenimentul comemorativ, puteți afla de pe pagina de Facebook a a evenimentului. https://www.facebook.com/umbrelaanticoruptiecluj/

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj