Dezbatere publică: “Universiada de Vară 2021 în România – Proiect de țară”

universiadaAsociațiile “Student Sport România” și “Vasile Tomoiagă”, alături de echipa „Cluj 2015” vă invită la dezbaterea publică pe tema “Universiada de Vară 2021 în România – Proiect de țară”. Dezbatera va avea loc mâine, 15 aprilie 2015, de la ora 10:00, în Sala de Sticlă a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.

Discuțiile vor fi moderate de Adrian Socaciu și Daniel Tandreu, reprezentanți ai Asociației “Student Sport România”.

România se află la un pas de depunerea candidaturii pentru organizarea Universiadei de Vară în 2021.

În septembrie 2014, țara noastră a primit din partea domnului Eric Saintrond, Secretarul General al Federaţiei Internaţionale a Sportului Universitar (FISU), invitația oficială de a candida pentru organizarea Universiadei. Până în prezent, Asociațiile “Student Sport România” și “Vasile Tomoiagă”, inițiatorii proiectului “Universiada de Vară 2021 în România”, au reușit să obțină susținerea Președintelui României, Klaus Iohannis, a Primăriei Municipiului București, a Ministerului Educației și Cercetării Științifice precum și a numeroase organizații sportive și de tineret și a unei importante părți a mediului de afaceri românesc.

Mari sportivi ai României precum Nadia Comăneci, Andreea Răducan, Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu și mulți alții și-au exprimat susținerea pentru organizarea Universiadei de Vară în 2021 în țara noastră.

În urma unui răgaz de o lună acordat de FISU, România trebuie să depună, până pe 30 aprilie 2015, candidatura oficială pentru organizarea Universiadei. Proiectul mai are nevoie doar de acordul Premierului Victor Ponta și de semnătura finală a Ministrului Educației și Cercetării, Sorin Cîmpeanu.

Vă invităm să participați la dezbaterea publică, unde vor fi prezentate rezultatele studiului de impact și beneficiile economice și de imagine pe care le poate aduce organizarea Universiadei de Vară în 2021 în România.

Eveniment realizat cu sprijinul Quartz Media Production, Atelierul de Grafică și Federația Share Cluj-Napoca.

Articole Noi