Dezbatere pe tema implementării Programului „Fiecare Copil în Grădiniţă”

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
prefect
Sursa foto: www.facebook.com

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a participat joi, 4 februarie 2016, la Casa de Cultură a Studenţilor Cluj-Napoca, la o sesiune de informarea şi instruire a primarilor din cele 81 de unităţi administrativ teritoriale din judeţul Cluj, a inspectorilor şcolari, asistenţilor sociali şi directorilor de grădiniţe, asupra modului în care se vor implementa Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 248 / 2015.

Acţiunea a fost organizată de Asociaţia Ovidiu Ro împreună cu Instituţia Prefectului-judeţul Cluj, având ca scop clarificarea mecanismului implementării programului naţional în contextul problemelor specifice din localităţile din judeţul Cluj.
Programul ”Fiecare Copil în Grădiniță” va fi finanțat în 2016 cu suma de 55,5 milioane de lei, asigurată de la bugetul de stat. Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, repartizarea pe județe și municipiul București a sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanțarea, pe anul 2016, a participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.
Tichetele sociale acordate în baza Legii privind încurajarea copiilor să urmeze învățământul preșcolar –
”Fiecare Copil în Grădiniță”- vor putea fi utilizate numai pentru achiziționarea de produse alimentare, de igienă, de îmbrăcămite și/sau rechizite. Legea privind încurajarea copiilor să urmeze învățământul preșcolar promovează prezența la grădiniță a copiilor între 3 și 6 ani, prin acordarea unui stimulent financiar sub forma unui tichet social de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordă familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie (2 x Venitul Minim Garantat pentru o persoană singură).
Acordarea tichetelor sociale este strict condiționată de prezenț a regulată a copiilor la grădiniță. Prezența zilnică a copiilor la grădiniță o țin educatorii, după un formular similar celui folosit de Fundația Ovidiu Ro în programul pilot. Situația fiecărui preșcolar se centralizează într-un sistem informatic național gestionat de Ministerul Educației. Corectitudinea notării prezenței zilnice va fi monitorizată prin vizite neanunțate, prin sondaj. Copiii eligibili pentru acest program sunt identificați de asistenții sociali din primării, pe baza unui dosar social. Tichetelor vor fi distribuite de primării, conform formularului de prezențe completat de educatori.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj