Dejul invadat de maidanezi agresivi. Locuitorii sunt disperaţi.

reguli-noi-pentru-maidanezi-vor-avea-nevoie-de-o-aprobare-de-la-primarie-inainte-sa-i-muste-pe-cetateni_size6Pe site-ul www.domnuleprimar.ro, unde cetăţenii pot adresa întrebări edililor, au fost înaintate mai multe sesizări ce fac referire la câinii comunitari ce se găsesc pe străzile din Municipiul Dej. Cetăţenii se plâng că le este frică şi uii dintre ei ajung cu copiii la urgenţe fiind muşcaţi de câini. Primăria face faţă cu greu.

În data de 23.07.2014, un cetăţean îi srie primarului: “Domnule primar aş vrea să vă spun că astăzi 23.07.2014 am ajuns cu fiica mea la spital muşcată de un maidanez. Această problemă a maidanezilor trebuie rezolvată şi sunt 2 variante:

1 vă ocupaţi dumneavoastră aşa cum ar trebui şi cum este normal şi aţi promis de destule ori

2 mă ocup eu aşa cum vreau eu şi omor toţi maidanezii de pe deal ca să putem lăsa copiii să iasă la joacă

Eu personal aş prefera prima varianta pentru că este cea legală. Am vrut să vin cu fata plină de sânge la primărie. Sper că nu am fost nepoliticos şi sincer aştept răspuns la oricare din variante şi eventual rezultate dacă nu au fost simple promisiuni din partea dumneavoastră. Vă mulţumesc anticipat şi trebuie rezolvată această problema prin orice modalitate”, a scris Ciprian.

În răspunsul său, primarul Morar Costan a spus: “Vă mulţumim pentru sesizare câinele a fost preluat de pe domeniul public în cursul zilei în care ne-aţi sesizat şi în acest moment se află în adăpost. Este regretabil ce s-a întâmplat, iar problema a fost şi este în atenţia mea, tocmai de aceea în acest an s-au făcut acţiuni în oraş fiind preluaţi de pe domeniul public peste 120 de câini. Din păcate acţiunile au fost oprite datorită faptului că au fost suspendate normele de aplicare ale ordonanţei 155/2001”.

Bărbatul insistă şi adresează o altă sesizare, de data aceasta cu poze: “Domnule primar înţeleg că s-a prins de pe deal un câine agresiv care acuma nu ştiu unde e, poate e liber în altă zonă a Dejului, dar uitaţi ce a mai rămas. Ce facem?”.

Un alt cetăţean povesteşte tot într-o sesizare: “Domnule primar în seara asta la ora 23 cand am ajuns de la servici nu am putut să cobor din maşină. 8 câini au apărut lângă maşina lătrând. Domnule primar v-am scris aşa numa să ştiţi. Ei conduc Dejul? Ei să plătească taxe”.

Se pare că Municipiul Dej se confruntă cu o problemă gravă în acest sens, iar Primăria Dej face cu greu faţă acestei provocări.

Sursă foto: www.audvoci.ro

 

 

1 COMENTARIU

  1. Citest in articol ca cetăţenii se plâng că le este frică şi unii dintre ei ajung cu copiii la urgenţe !! Pai BA daca vedeti ca primaria si statul asta nu face nimic pentru voi atunci VOI care se presupune ca sunteti oemeni adica fiinte iteligente dece dracu nu facei voi nimic din propria initiative !!

Comentariile sunt închise.

Articole Noi