De la Vienna Design Week, colecția Deltacraft ajunge la Cluj

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

Expoziția DELTACRAFT meșteșug + design contemporan va fi deschisă la Cluj, în perioada 15 – 29 aprilie 2016, la Galeria Casa Matei.
Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 15 aprilie, la ora 19:00. 

Print

Colecția a fost expusă în premieră la Vienna Design Week în 2015, iar apoi la Galeria Galateca din București și este realizată cu priceperea și îndemânarea a 11 meșteșugari și 3 designeri. 

Aceștia și-au exprimat înțelepciunea, cunoștințele, răbdarea și simțul estetic, realizând ansambluri conceptuale și utilitare meticulos construite. Designerii și meșteșugarii au lucrat împreună, influențând procesul de devenire al obiectului și influențându-se unii pe ceilalți, experimentând cu materiale pe care nu le-au mai folosit niciodată.

Cele 13 obiecte expuse sunt ilustrative pentru tehnicile meșteșugărești uzuale. Acestea sunt lucrate din resurse naturale locale – pământ, piatră, lemn, piele și papură, invocând un stil de viaţă sustenabil – procurarea hranei, puterea comunitară și explorează memoria locului.

„Prin acest proiect, ne-am propus promovarea și valorificarea patrimoniului material al Deltei Dunării prin aducerea meșteșugurilor deltaice în designul de obiect contemporan. DeltaCraft este un proiect destinat, pe de o parte găsirii de soluţii sustenabile pentru integrarea pe piaţă a unor meșteșugari din această regiune, iar pe de alta de a evidenţia unicitatea ţinutului apelor Dunării prin apel la istorie și cultură, memorie și simţuri.” 

Loredana Pana, Coordonator proiect
Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Curatori ai colecției: Marlene Stanciu și Mihiai Sibianu, inițiatorii KraftMade

Colecția DELTACRAFT meșteșug + design contemporan a fost realizată în cadrul proiectului ”DeltaCraft”, inițiat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în parteneriat cu KraftMade și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea (ICEM). Proiectul este cofinanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Evenimentul este susținut de Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca / UAD și ZAIN – Design Expressions.

Articole Noi