Dănilă Prepeleac revine pe scena din curtea Muzeului de Artă.

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h

turnuletul mic1Năstrușnicul erou al lui Creangă va fi din nou pe scenă, în curtea Muzeului de Artă, duminică, 28 iunie. Alături de „Dănilă Prepeleac”, programul din weekend al Teatrului de Păpuși „Puck” mai cuprinde spectacolul „Turnuleţul”/„Tornyocska”, după Sz. J. Marsak.

Micii spectatori clujeni sunt așteptați cu mare drag în acest weekend la primele spectacole pe care artiștii Teatrului „Puck” le vor susține live după săptămânile în care acestea au fost accesibile doar online. Scena va fi amplasată în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.

Astfel, sâmbătă, 27 iunie, de la ora 11, este programat spectacolul  „Turnuleţul”/„Tornyocska”, după Sz. J. Marsak, în regia lui Jakab Ildikó (în limba maghiară). Acesta este conceput special pentru copilași cu vârste între doi și patru ani. Un grup de păpuşari vin în vizită la câțiva copii, aducând păpuşi şi cuburi colorate. După o scurtă prezentare şi iniţiere în regulile jocului, performerii şi copiii se apucă să construiască turnuleţul, elementul central al povestirii, cântând un cântec pe care copiii îl învaţă în timpul jocului. „Construcţia” finalizată va funcţiona ca paravan, separând spaţiul comun în spaţiul scenic şi spaţiul destinat publicului. În ultima parte a reprezentaţiei are loc un schimb de „roluri”: actorii pregătiţi cu păpuşi construite special pentru copii (identice cu personajele din spectacol, dar mai mici) „predau” spectacolul publicului: pentru ca acesta să-l continue sau să-l reia într-o versiune proprie.

Scenografia este semnată de K. Kalinovszki Mária, iar muzica de András Enikő. În distribuție: Balogh Dorottya, Erdei Emese, Domokos Szabolcs, Mostis Balázs.

Sonorizarea este realizată de Cebrát Szilárd, luminile de Portik Zoltán, iar mașiniști sunt Domokos Előd și Balog Ferenc.

Spectacolul are loc în limba maghiară și durează aproximativ 40 de minute.

Totodată, duminică, 28 iulie, tot de la ora 11, va fi prezentat spectacolul „Dănilă Prepeleac”, după Ion Creangă, în scenariul, regia și ilustrația muzicală a lui Traian Savinescu. Scenografia este semnată de Epaminonda Tiotiu.

Este o aventură antrenantă, prezentată în stilul spumos și mucalit al lui Creangă, care-și cucerește publicul încă din primele momente. Năzdrăvăniile incredibile ale personajului principal sunt prezentate într-o viziune cuceritoare, în care actorii şi păpuşile alcătuiesc o singură lume, cea care ne duce în universul copilăriei. Spectacolul li se adresează atât copiilor, cât și adulților, și are mare priză la public: este viu, colorat, interactiv, cu un joc actoricesc încântător, în care protagoniștii aduc sala pe scenă, iar teatrul este adus în mijlocul publicului.

Distribuția este formată din  Ionuț Constantinescu, Frunzina Anghel, Călin Mureșan, Angelica Pamfilie și Robert Trifan.

Spectacolul se joacă în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Reguli de acces

Accesul publicului la spectacolele Teatrului „Puck” din curtea Muzeului de Artă se va face cu respectarea normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus. Astfel, spectatorii sunt rugați să respecte toate condițiile impuse de starea de alertă și să poarte mască de protecție. De asemenea, este recomandat să ajungă mai devreme cu aproximativ 30 de minute, pentru achiziționarea biletelor și pentru efectuarea triajului epidemiologic, pe baza verificării temperaturii. Persoanele care nu acceptă să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locație. De asemenea, va fi interzisă intrarea persoanelor care manifestă febră sau probleme respiratorii.

Spectatorii își vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant pus la dispoziție de organizatori. Consumul de alimente și băuturi în locație este interzis. Numărul maxim de persoane admise la un eveniment este de 50. Mai multe detalii, aici:

http://teatrulpuck.ro/masuri-si-reguli-pentru-evenimentele-actiunile-culturale-organizate-in-aer-liber-pe-perioada-starii-de-alerta-pentru-prevenirea-raspandirii-covid-19/.

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, spectacolele se reprogramează.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Articole Noi