Dacii şi romanii invadează Floreştiul într-o „oră de istorie vie”

ora de istorie vieCopiii din comuna Floreşti dar nu numai, se întâlnesc sâmbătă cu dacii şi romanii la „Ora de Istorie Vie”. Cei mici, dar şi cei mari vor avea ocazia să afle informaţii despre ce a însemnat perioada războaielor daco-romane. Mai mult de atât, vor putea vedea cum se purtau luptele în antichitate.

Cei prezenţi vor asista la demonstraţii ce îi vor duce într-o altă lume.  Evenimentul este organizat de Asociaţia Coralia şi va avea loc la sala de sport din Cetatea Fetei începând cu ora 11.00.

Invitaţii sunt specializaţi în ceea ce înseamnă perioada istorică, a războaielor daco-romane. Ei vor prezenta armament, îmbrăcăminte, vor face demonstraţii, vor da explicaţii, iar publicul îi va putea vedea de aproape, vor putea proba o cască, să ia spada în mână, să ia scutul, îşi vor putea face poze, vor putea pune întrebări. Evenimentul este special conceput pentru copii, dar pot veni şi cei mari pentru că oricând pot învăţa ceva nou, îşi pot completa cunoştinţele. Sunt cei mai cunoscuţi în ţară, ei respectă fidel realitatea istorică, nu au improvizat nimic şi nici în materie de vestimentaţie nu au înfrumuseţat nimic, ne-a declarat Carmen Traşcă, preşedintele Asociaţiei Coralia.

Terra Dacica Aeterna este prima asociaţie din România care se ocupă de reenactment-ul legat de perioada antică. Reenactment-ul este este o modalitate prin care istoria este „retrăită” la propriu, prin confecţionarea de îmbrăcăminte, arme, unelte, locuinţe, pe care pasionaţii de reenactment le folosesc în cadrul unor momente mai mult sau mai puţin regizate.

Intrarea la eveniment este LIBERĂ. 

 

 

 

 

Articole Noi