Corina Creţu recomandă consultare publică pe tema Master Planului de Transporturi.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
Hearing of Commissioner-designate for Regional policy - REGI
Hearing of Commissioner-designate for Regional policy – REGI

Comisarul european pentru politici regionale Corina Crețu a transmis astăzi o scrisoare membrilor Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților. Redăm mai jos conținutul acesteia:

„Stimați Membri ai Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură a Camerei Deputaților,

Vă mulțumesc pentru scrisoarea adresată Comisiei Europene prin care solicitați ca Master Planul de Transport să fie supus consultării tuturor forțelor politice din Parlament precum și a societății civile din România. Așa cum bine punctați în scrisoarea dumneavoastră, Master Planul de Transport va identifica, printre altele, proiectele de transport din România, strâns corelate cu nevoile de dezvoltare economică a României, dar și cu prioritățile Uniunii Europene în domeniul transporturilor astfel încât autoritățile române, la fel ca și instituțiile Uniunii Europene și toate celelalte părți implicate, să poată integra această strategie națională în contextul european.

Având în vedere elementul de noutate al Master Planului pentru România, dar și faptul că este o condiționalitate ex-ante pentru finanțarea proiectelor din Fondurile Structurale și de Investiții Europene din acest sector, serviciile din subordinea mea au consiliat autoritățile române pe tot parcursul elaborării lui, exprimându-și punctul de vedere în momentele cheie ale realizării lui.

Ȋntrucât Master Planul de Transport va reprezenta strategia națională de transport a

României pe termen lung, împărtășesc opinia dumneavoastră ca acesta să fie supus unei consultări largi a tuturor părților interesate din societatea românească astfel încât să îi fie asigurată stabilitatea și independența pe termen lung. Ȋn acest sens, înțeleg atât din scrisoarea dumneavoastră cat și din informațiile furnizate de autoritățile de resort din Romania că deja au fost făcuți primii pași, autoritățile române responsabileprezentând anumite elemente din elaborarea Master Planului în fața membrilor Parlamentului României.

Acest document strategic important pentru România nu este încă finalizat, iar cele mai recente discuții dintre autoritățile române responsabile și serviciile Comisiei s-au concentrat pe utilizarea unui număr limitat de criterii obiective pentru prioritizarea proiectelor, strategia de implementare a proiectelor și evaluarea strategică de mediu. De asemenea, am reiterat recomandarea ca atunci când este finalizat Master Planul de Transport să fie supus unui proces corespunzător de consultare a tuturor părților interesate din societatea românească, ca, de exemplu, unei dezbateri și aprobări în Parlamentul României.

Deoarece Master Planul de Transport este un document național, pregătit de autoritățile române, vă invit ca pentru mai multe detalii, inclusiv pentru a obține documentele care alcătuiesc Master Planul, sa vă adresați Ministerului Transporturilor, care, am convingerea, le va pune la dispoziția membrilor Parlamentului.

Serviciile din subordinea mea, precum și eu personal rămânem la dispoziția dumneavoastră pentru orice clarificări suplimentare ar fi necesare din partea noastră.

Cu deosebită considerație,

Corina Crețu

Comisar european pentru politici regionale”

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj