Controale pe Tarnița și Fântânele: câte amenzi au fost date în weekend?

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Controale pe Tarnița și Fântânele: în perioada 31 iulie – 1 august, echipe de specialiști au efectuat o serie de controale tematice.

Specialiștii au venit din partea: Consiliului Județean Cluj, împreună cu reprezentați ai Poliției, Jandarmeriei și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Controale tematice pe lacurile Tarnița și Fântânele au avut loc în vederea depistării ambarcațiunilor care folosesc motoare termice.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj:

,,Odată cu intrarea în vigoare a noilor regulamente, Consiliul Județean a demarat acțiunile de patrulare și control în cadrul acestor zone de agrement montane.

Acestea sunt intens vizitate de turiști.

Pentru ca timpul lor liber petrecut pe aceste lacuri să fie unul cât mai de calitate dar și pentru protejarea principalei sursei de apă potabilă a Clujului, misiunile de acest gen vor continua.

Toți cei care folosesc suprafața apei să o facă non-invaziv pentru mediu”.

Controale pe Tarnița și Fântânele: 13 proprietari de bărci cu motor depistați.

Concret, în weekendul încheiat, echipele de control au depistat nu mai puțin de 13 bărci și pontoane cu motor. Acestea utilizau carburanți fosili.

Pentru două dintre acestea au fost întocmite, pe loc, procese verbale de contravenție. 

Pentru restul, în vederea sancționării corespunzătoare, Consiliul Județean a solicitat Autorității Navale Române – Oficiul de Căpitănie Dej informații referitoare la proprietarii respectivelor ambarcațiuni.

            În ceea ce privește cuantumul amenzilor, conform regulamentelor, sunt cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice.

Pentru persoane juridice amenzile variază între 25.000 și 50.000 de lei.

Vă reamintim că regulamentul de navigație a fost recent validat de Ministerul Transporturilor.

Astfel, accesul cu mijloace care utilizează combustibili fosili este interzis și este sancționat.

În vederea eficientizării măsurilor de monitorizare și control pe cele două lacuri montane, Consiliul Județean va achiziționa în perioada următoare:

două noi ambarcațiuni,

mai multe camere de filmat în zonele de acces,

o autoutilitară.

De asemenea, va fi utilizată și o dronă profesională, aflată deja în dotarea instituției.

Citește mai multe din ”Social”.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj