Consiliul Local Florești a votat ieșirea din A.D.I „Gelu Voievod”.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

consiliu local FlorestiConsiliul Local Florești s-a întrunit în ședința ordinară în această după-amiază când au votat ieșirea comunei Florești din A.D.I. „Gelu Voievod”.

În ce privește primul proiect de pe ordinea de zi, rămâne de văzut ce final va avea pentru că după cum s-a discutat în ședință, ieșirea din A.D.I „Gelu Voievod” (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară) nu se face după bunul plac ci în anumite condiții prevăzute de lege astfel că, susțin consilierii Adrian Mic și Doru Matei, ar putea exista consecințe. 

De asemenea, menționăm că deși s-a aprobat până acum ieșirea comunei Florești din asociație, Consiliul Local Florești a rămas asociat în Quatro Eco Salub cu cei 49% și mai amintim faptul că s-a aprobat și capitalizarea firmei, cuprinsă în bugetul comunei pe acest an dar, nerealizată până în acest moment.

La ședința de astăzi au fost prezenți 17 consilieri locali (au lipsit Szekely Istvan (Condor) si Sebastian Cîmpian). Ordinea de zi a fost votată de consilieri, iar la suplimetare au fost aduse în discuție alte 4 proiecte.

 

  1. Proiect de hotărâre privind retragerea comunei Florești din ADI Gelu Voievod și încetarea calității de asociat a comunei Florești în ADI Gelu Voievod, retragerea mandatului special acordat asociatiei de dezvoltare intercomunitară ADI Gelu Voievod cu privire la delegarea pe seama și în numele comunei Floresti a gestiunii serviciului de salubritate, precum și a exploatării sistemului de utilități publice  aferent și infrastructurii aferente prin atribuire conform contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare și operarea directă de către comuna Florești a serviciului de salubritate care va fi delegat conform Legii printr-o procedură de achiziție publică conform legislatiei în vigoare. (Proiectul a fost votat cu 6 abțineri (Albert Zoltan, Luisa Oprea, Jurco Eugen, Mic Adrian și Coroian Ovidiu) și 11 voturi „pentru”).
  2. Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul public la comunei Florești și   delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu apă/canalizare către Compania de  Apă Someș S.A. Cluj. (Proiectul a trecut de votul consilierilor)
  3. Proiect de hotărâre privind acordul de principiu pentru atribuire teren cu titlul gratuit  Bisericii Aventiste de Ziua a Șaptea România, pentru construirea unui lăcaș de cult. (Proiectul nu a trecut de votul consilierilor. 5 consilieri au votat „pentru”- Albert Ileana, Albert Zoltan, Coroian Ovidiu, Pivariu Bogdan și Traian Abrudan. 3 consilieri au votat „împotrivă”- Adrian Mic, Florentina Vaida și Laar Andras iar restul s-au abținut ) 
  4. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea ” Elaborare P.U.Z ”Construire imobile de locuințe colective cu regim de înălțime D+P+3E+Er”, situate în localitatea Florești, str.Stejarului, nr. 128-129, beneficiar SC ARCA INVESTMENT SRL și SC GREEN TRANS CONSTRUCT SRL. (Proiectul a trecut de votul consilierilor cu 11 voturi „pentru” și 6 abțineri – Albert Ileana, Albert Zoltan, Luisa Oprea, Doru Matei, Coroian Ovidiu și Adrian Mic)
  5. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea ” Elaborare P.U.D ”Construire imobil de locuințe colective cu regim de înălțime P+2E+M”, situat în localitatea Florești, str.Eroilor, f.n, beneficiar SC PRO LIVING SRL (Proiectul a trecut de votul consilierilor cu 14 voturi „pentru” și 3 abțineri – Szekely Istvan (Doronci), Luisa Oprea și Doru Matei)
  6. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „Elaborare P.U.D. – Construire imobil tip Supermarket și magazine pentru produse din carne și brânzeturi, accese auto și pietonale, trotuare, amenajări exterioare, sistematizare verticală , reclame pe fațade și în parcare, pilon publicitar luminos, împrejmuire perimetrală, branșamente la utilități și organizare de șantier”,situat în localitatea Florești, str.Eroilor, f.n., beneficiar pe Handru Elisabeta Viorica, Handru Ioan, Mocan Viorel Ioan, Mocan Eugen, Mocan Dumitru, Mocan Gheorghe Vasile, Pop Maria, Mocan Romulus. (Proiectul a trecut de votul consilierilor cu 12 voturi „pentru” și 5 abțineri – Luisa Oprea, Doru Matei, Florentina Vaida, Adrian Mic și Coroian Ovidiu)
  7. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației pentru lucrarea „Ebalorare U.D. – Construire imobil de locuințe colective cu regim de înălțime P+2E+M cu 6 apartamente ”, situat în localitatea Florești, str. Prof. Ioan Rusu, nr. 74, beneficiar Bica Lucian. (Proiectul a trecut cu 12 voturi „pentru” și 5 abțineri – Oprea Luisa, Doru Matei, Jurco Eugen, Szekely Istvan (Doranci) și Abrudan Traian)

Ordinea de zi a fost suplimentata cu 4 proiecte, primele trei au fost votate în unanimitate de consilieri iar acestea au fost legate de modificări în organigramă și taxe/impozite (2 cazuri). Cel de al patrulea punct făcea referire la aprobarea unui PUD  (Lukacom) care a fost aprobat de consiliericu 12 voturi „pentru” și 5 abțneri -Albert Ileana, Doru Matei, Luisa Oprea, Adrian Mic și Coroian Ovidiu. Totodată, în cadrul ședinței s-a menționat faptul că acest proiect avea avizul Comisiei de Urbanism de nivel județean.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj