[VIDEO] Consiliul Local Floreşti verifică amănunţit dosarele pentru locuinţele ANL în 2015. Primarul face politică

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
consiliu local floresti
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Consilierii locali au avut pe mese în şedinţa de astăzi Proiectul de hotărâre privind aprobarea listei cu solicitanţii care au acces la locuinţe pentru tineri destinate închirierii şi cele cu privire la stabilirea ordinii de prioritate în solutionarea cererilor – sesiunea ianuarie 2015. Discuţiile au degenerat când a venit vorba de construirea de locuinţe sociale, iar primarul ca de obicei a aruncat vina asupra altor persoane. 

Consilierul local PDL, Nicolae Oltean a ridicat problema unei persoane care a depus un dosar pentru a primi o locuinţă socială care are handicap, dar al cărui dosar a fost respins.

„La poziţia şapte a dosarelor respinse este un cetăţean care dacă bine ţin eu minte are handicap. Şi dosarul său a fost respins pe motiv că nu are loc de muncă. Nu înţeleg cum un om cu handicap să aibă şi un loc de muncă şi mai mai mult de atât Primăria Floreşti, Consiliul Local trebuie să aloce un număr de apartamente pentru asemenea categorii sociale. Adică punem pe listă un om care nu contest, poate merită şi unul care e lovit de soartă îl excludem că aşa este corect şi legal. Nu mi se pare corect”

Administratorul locuinţelor ANL din Cetatea Fetei a fost prezent la şedinţă.

„Noi nu punem la îndoială situaţia domnului în cauză, dar scopul programului ANL este cu totul altul. El a fost conceput pentru a putea păstra forţa de muncă tânără în localitate. Legea prevede foarte clar cele trei criterii de bază care trebuie respectate. În primul rând să aibă loc de muncă, să aibă vârsta până la 35 de ani şi să nu fi deţinut o altă locuinţă în proprietate”, a explicat administratorul blocurilor ANL.

Discuţiile au degenerat şi asta pentru că reprezentanţii Consiliului Local au cerut ca dosarele să fie luate la „purecat” şi asta nu pentru că nu ar avea încredere în analiza realizată de comisie. Probabil că acest lucru a fost oarecum jignitor, dar administratorul imobilelor le-a spus consilierilor că ea respectă legea şi că dacă vor n-au decât să o încalce ei pentru că locuinţele ANL nu se dau după cât este de amărât solicitantul sau după câtă milă stârneşte ci după nişte criterii stabilite de lege. Consilierul local PSD, Maja Ioan s-a arătat deranjat de această afirmaţie şi a cerut ca discuţiile să nu continue în contracdictoriu căci Primăria şi Consiliul Local Floreşti are obligaţia să verifice dosarele dupuse.

Administratorul a spus clar că există şi programe care să ajute la construirea unor locuinţe pentru persoane aflate în astfel de situaţii. Consilierii locali, au disctutat şi despre posibilitatea ca administraţia publică locală să realizeze câteva locuinţe sociale pentru astfel de cazuri din bugetul ANL.

În urma discuţiilor purtate primarul comunei, a intervenit şi nu doar că a aruncat pisica în curtea altuia, dar a şi sărit să facă politică pe un subiect perfect social.

„Ce anume să faceţi din bugetul acesta? Doamna Chirca, aţi lucrat şi v-aţi ocupat de ANL câtă vreme aţi fost consilierul domnului Vancea vă rog frumos să îmi spuneţi ce aţi făcut cu banii ce i-aţi încasat din chiriile ANL. În momentul acesta sumele încasate din chirii sunt pentru întreţinerea acelor imobile. Găsiţi sursa de finanţare că idei am şi eu destule, mai multe. Să mă credeţi că nu mai ştiu de unde să scot banul. Îndreptaţi-vă către Guvernul Ponta. Să vă dea că îs sociali democraţi

Consilierii PDL au insistat asupra faptului că nimeni nu cere încălcarea legii doar înaintarea unei adrese către minister prin care să ceară acordul pentru alocarea câtorva locuinţe din ANL pentru cazuri strict sociale.

„Că veni vorba, vă spun în premieră că la şedinţa următoare va fi un HCL pentru construirea unor locuinţe sociale din partea PSD-ului că vă garantez că se vor găsi şi surse de finanţare. Nu are rost să vă dau liste de chelutieli pe case de cultură anapoda, aşa se va găsi şi pentru locuinţe sociale, vă spun eu pe data viitoare o să aveţi HCL-ul pe masă. Domnule primar, aţi avut ministrii de transporturi pentru centura de sud şi nu v-au dat un şfanţ. Cu tot respectul de câte ori aţi spus că aţi mers la Bucureşti? Câţi bani aţi adus de la Bucureşti?”, aspus cu fermitate consilierul local PSD, Călin Vodă.

Primarul a răspuns că astăzi, este un ministru al transporturilor de la Cluj şi un secretar de stat de la Floreşti şi că a adus puţin peste 4 milioane de euro pentru două proiecte europene, ei bine după cum dânsul a spus erau bani europeni. Şi bineînţeles cu o revoltă imesă a cerut consilierilor să încerce să rezolve problemele comunităţii, de parcă până acum ar fi rezolvat problemele comunităţii căci de asta sunt atâtea plângeri din partea cetăţenilor şi uitând total că el a lansat atacurile politice.

Consilierii locali au decis să nu treacă acest proiect pentru ca membrii comisiei sociale să studieze dosarele depuse înainte de aprobare, astfel că toţi s-au abţinut de la aprobare.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj