Consilierii locali la raport-Abrudan Traian (Consiliul Local Floreşti)

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h
Traian Abrudan PDL
Abrudan Traian (PDL)

Redacţia Cluj24h.ro le propune floreştenilor o serie de interviuri cu aleşii locali. De această dată vă prezentăm un interviu cu Abrudan Tranian (PDL). 

Ne aflăm la jumătatea mandatului şi ne dorim să aflăm cum au decurs lucrurile în cadrul Primăriei şi Consiliului Local Floreşti. 

R.Una dintre marile probleme ale comunităţii a reprezentat-o transportul în comun. Cum vedeţi dvs întregul demers şi tot ceea ce s-a făcut pentru a aduce Compania de Transport Public Cluj-Napoca în comuna noastră?

AT:Intrarea a încă unui transportator public pe raza comunei Floreşti reprezintă un mare câştig pentru locuitorii comunei. Faptul că s-a reuşit ca acest transportator să intre practic pe aproape toate arterele importante ale comunei, mie mi se pare un pas spre normalitate, cetăţeanul beneficiind de un serviciu normal şi obligatoriu al zilelor noastre. Am convingerea că întregul demers nu putea fi făcut decât în termeni legali, pentru că acest aspect este unul foarte important şi normal la urma urmei. Bineînţeles, ca şi în oricare demers nou, mai sunt anumite aspecte – să zicem tehnice – de pus la punct, dar sunt convins că împreună cu conducerea CTP aceste apecte vor fi reglate pe parcurs. Aşteptăm ca locuitorii comunei să fie mai activi şi mai implicaţi, iar feedback-ul lor legat de tot ce este bun sau mai puţin bun să ni se aducă la cunoştinţă, pentru a încerca să îmbunătăţim sau să remediem, acolo unde este cazul.

R. Un alt subiect de interes îl reprezintă centura de Sud care va lega comuna Floreşti de Municipiul Cluj-Napoca (cartierul Mănăştur, Sfântul Ion). Este un subiect intens dezbătut, însă cum nu a fost posibilă obţinerea unui suport financiar din partea Guvernului, se vehiculează contractarea unui împrumut. S-a discutat cumva şi despre posibilitatea accesării de fonduri nerambursabile?

AT: Sigur, acest subiect este amplu dezbătut şi nu este o noutate. Dacă acum câţiva ani pentru acest tronson de drum s-a depus şi câştigat un proiect pe masura 3.2 pentru o pistă de biciclete, acum problema stă altfel. Condiţiile de trafic şi numărul de locuitori în continuă creştere pe raza comunei te obligă practic să pui mai repede în mişcare lucrurile şi DA, chiar dacă vom fi nevoiţi să facem un credit de angajament, îl vom face pentru că situaţia o impune. Legat de posibilitatea de accesare de fonduri nerambursabile, eu ştiu că a existat această posibilitate în trecut prin masura 3.2 (şi acum există, dar este alta măsură), iar în prezent se impune ca măsuri similare derulate prin fonduri nerambursabile să fie accesate de către primărie.

R.După cum ştiţi, avem proiecte POSDRU, cum vedeţi dvs derularea acestor proiecte şi care credeţi că este impactul lor asupra societăţii. Dăm spre exemplificare proiectul de formare profesională, sau care vizează şi persoanele de etnie rromă. Dacă aveţi în minte alte exemple despre care doriţi să ne vorbiţi…

AT:Orice proiect care atrage după sine bani, servicii şi alte beneficii pentru comunitatea din Floreşti (şi nu numai) este binevenit, cu atât mai mult cu cât sunt bani nerambursabili într-un procent foarte mare. Impactul pe care trebuie să-l aibă aceste proiecte,în mod normal şi firesc trebuie să fie cel prezentat în propunerea de proiect.

R. Consilierii PSD au făcut o propunere în Consiliul Local ce presupunea construirea unei şcoli. În ce stadiu este proiectul promovat de către PSD Floreşti?

AT: O propunere foarte bună pe care toţi consilierii (indiferent de culoarea politică) am îmbrăţişat-o şi am susţinut-o. Nu putem spune că în acest moment comuna Floreşti se poate lăuda cu foarte multe şcoli, grădiniţe, creşe, spaţii verzi, raportat la numărul de locuitori. Legat de stadiul în care se află acest proiect, cred că cel mai bine ar fi să întrebaţi persoanele care au elaborat acest proiect. Aşa cum am spus mai devreme, noi ceilalţi consilieri îi susţinem şi facem tot posibilul ca acest proiect să fie finalizat.

R. Ce ştiţi despre recepţionarea clădirii sediului Primăriei Floreşti? Clădirea nou construită a fost luată în primire de actualul primar însă nu s-a făcut la momentul finalizării lucrărilor recepţia acestora, când se intenţionează acest lucru?

AT:Această întrebare ştiţi foarte bine că nu mie trebuie să mi-o adresaţi. Ce pot să vă spun şi ce se poate vedea cu ochiul liber, este faptul că actuala clădire a primăriei comunei Floreşti este una dintre cele mai frumoase şi moderne din ţară.

R. Cu câte iniţiative aţi venit dvs, în calitate de consilier local în Consiliul Local Floreşti şi cum vedeţi activitatea dvs acum la jumătate de drum? Exemple concrete, iniţiative aprobate de consilieri.

AT:În acest caz discutăm despre propunerile grupului PDL, deoarece funcţionăm ca grup. Eu personal am propus finanţarea de la bugetul Consiliului Local a implementării şi derulării unui program After-School la Şcoala Generală Gh. Şincai Floreşti, de la clasa 0 la clasa a-IV-a. Din păcate s-a considerat la acea vreme că în Comuna Floreşti copiii nu necesită acest tip de program. Din punctul meu de vedere acest program after-school este benefic atât pentru copii, cât şi pentru părinţii lor.

1. Proiect privind sustinerea finantarii de la bugetul
Consiliului Local Floresti a amenajarii variantei de ocolire
Sud în stadiul de drum de macadam în comuna Floresti,
judetul Cluj
2. Proiect privind sustinerea finantarii de la bugetul
Consiliului Local Floresti a amenajarii unui numar de cinci
puncte de asteptare autobuz acoperite în comuna Floresti,
judetul Cluj
3. Proiect privind sustinerea finantarii de la bugetul
Consiliului Local Floresti a extinderii cimitirului în comuna
Floresti, judetul Cluj
4. Proiect privind sustinerea finantarii de la bugetul
Consiliului Local Floresti a posturilor necesare deschiderii
cresei din Cetatea Fetei în comuna Floresti, judetul Cluj
5. Proiect privind sustinerea finantarii de la bugetul
Consiliului Local Floresti a înfiintarii unui cabinet
stomatologic scolar în comuna Floresti, judetul Cluj
6. Proiect privind sustinerea finantarii de la bugetul
Consiliului Local Floresti a implementarii si derularii unui
program after-school la scoala „Gh. Sincai” în comuna
Floresti, judetul Cluj
7. Proiect privind subventionarea biletelor de transport
în comun pentru elevii claselor I-VIII pe rutele Cluj-Napoca –
Floresti, Cluj-Napoca – Luna de Sus si Cluj-Napoca – Tauti
8. Proiect privind modificarea si completarea HCL nr. 10
din data de 31 ianuarie 2014 – acordarea de facilitati fiscale
producatorilor locali
9. Proiect privind stabilirea locatiei precum si a
criteriilor de participare la desfasurarea târgului saptamânal
„produse de Floresti”
10. Proiect privind sustinerea de la bugetul Consiliului
Local Floresti a unor puncte pentru picnic pe raza comunei
Floresti
11. Proiect privind sustinerea finantarii achizitiei unei
locuinte P + M in vederea amenajarii unei crese

R. Pentru final vă rugăm să ne împărtăşiţi intenţiile, proiectele, iniţiativele pe care le aveţi în vedere până la finalizarea acestui mandat. Proiecte de viitor în calitate de consilier local.

AT: Sunt convins că fiecare consilier are planuri, proiecte şi intenţii bune, dar pentru a reuşi trebuie să ai parte de sprijinul atât al colegilor consilieri cât şi din partea executivului. Eu, în calitate de consilier, dar şi ceilalţi colegi de partid, avem două priorităţi: varianta de sud şi  relocarea fermelor de pui. Desigur mai sunt şi alte proiecte pe care le vom iniţia. Aceste proiecte se îndreaptă în special pe partea unde Floreştiul nu se poate laudă şi aici fac referire la spaţiile verzi, şcolarizare, salubritate.

Vă mulţumim pentru timpul acordat.

Cu stimă, redacţia Cluj24h.ro

 

Articole Noi