Concertul Illés 50, recordul Zilelor Culturale Maghiare ediţia 2014. Zeci de mii de vizitatori au venit la festivalul cultural maghiar

illes concert aniversar25.000, acesta este (aproximativ) numărul-record de spectatori din cadrul ediției 2014 a Zilelor Culturale Maghiare. Cel mai numeros public s-a înregistrat sâmbătă, 24 august, la concertul legendarei formații Illés, care a aniversat în Piața Unirii 50 de ani de existență.

Menţionăm că publicul a asistat la concert în condiţii meteo nefavorabile (de altfel, multe alte evenimente în aer liber s-au desfăşurat în aceleaşi condiţii), au spus organizatorii.

Spectatorii au fost prezenți în număr mare și la evenimente precum: concertele Quimby, Szimfonik Live, spectacolul Experidance, concertul Tamás Gabor, precum și concertul Orchestrei Naționale Radio Ungaria, recitalurile de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, microstagiunea Teatrului Maghiar.

La cele aproape 500 de evenimente au participat peste 180.000 de persoane. Vizitatorii au fost atât clujeni, cât și ardeleni în general sau persoane venite special din străinătate. Interesul publicului român a crescut în acest an, deși deocamdată afirmăm acest lucru fără să avem suport cifric, ci bazându-ne pe feedback-ul primit la fața locului, în cadrul multor evenimente din cadrul Zilelor Culturale Maghiare, au mai spus organizatorii.

Concertele din Piața Unirii au fost urmărite online, prin intermediul TransylvaniaCam, din 57 de țări în afara României, între care în principal din Ungaria, SUA, Germania, Marea Britanie, Italia, Canada, Suedia, Olanda și Irlanda.

Echipa de organizatori numără 90 de membri, cărora li s-au alăturat peste 200 de voluntari (de trei ori mai mulți decât la prima ediție).

Zilele Culturale Maghiare 2014 au avut 101 sponsori și aproape 100 de parteneri-organizatori de evenimente punctuale.

Articole Noi