Concerte de neratat la TIFF 2019, filme și petreceri memorabile în Weekend la Castel

CoinCoin si extraterestriiPovești trăsnite, personaje bizare, o proiecție-maraton și invitați speciali vor poposi pe 1 și 2 iunie la Bonțida, în Weekend la Castel. Ca în fiecare an, concertele organizate la Cluj vor face deliciul iubitorilor de muzică prezenți la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, iar proiecțiile în aer liber și petrecerile vibrante vor anima împrejurimile Castelului Bánffy în primul weekend de festival.

CoinCoin & The Extra-Humans, r. Bruno Dumont
Sâmbătă, 1 iunie, ora 21:45, Castelul Bánffy din Bonțida
Fanii ștrengarului Quinquin își amintesc, cu siguranță, de grozăviile petrecute în micul orășel din nordul Franței și de anchetele caraghiosului comandant Van der Weyden.După succesul seriei Micuțul Quinquin (P’tit Quinquin), prezentată la TIFF 2015 după lansarea oficială la Cannes, regizorul Bruno Dumont creează un arc peste timp și readuce pe marele ecran persoanejele ciudate care au uluit publicul în comedia polițistă adesea comparată de critici cu Twin Peaks.

În sequelul CoinCoin & The Extra-Humans/CoinCoin și extratereștrii, Quinquin nu mai e un copil. Ajuns deja la vârsta adolescenței, el își spune acum CoinCoin și își petrece timpul cu prietenul său din copilărie, care-l însoțește uneori la mitingurile Partidului Naționalist. Lucrurile nu s-au schimbat major în micul orășel, până când o nouă provocare îi pune în alertă pe comandantul Van der Weyden (Bernard Pruvost) și pe ajutorul său, Carpentier. O iminentă invazie extraterestră va deveni obiectul anchetelor comice din rândul comunității care se pregătește acum de sfârșitul lumii.

După proiecția-maraton, împrejurimile Castelului vor deveni locul de întâlnire al creaturilor nopții la Full Moon Party. Pentru al doilea an la TIFF, echipa Festivalului de Film Horror & Fantastic Lună Plină va da startul unei petreceri, la care publicul va fi invitat să danseze până în zorii zilei.

THE BRA - feature film by Veit Helmer
THE BRA – feature film by Veit Helmer

Proiecția The Bra, în prezența regizorului Veit Helmer și a actriței Maia Morgenstern
Duminică, 2 iunie, ora 21:45, Castelul Bánffy din Bonțida
Duminică seară, în decorul enigmatic al Castelului, cinefilii îl vor întâlni pentru prima dată la Cluj pe multi- premiatul regizor, scenarist și producător Veit Helmer, invitat special al ediției. Alături de îndrăgita actriță Maia Morgenstern, parte din distribuția noului său film, cineastul german va fi prezent la proiecția comediei mute cu accente absurde The Bra/Sutienul. Filmată în satele pitorești din Azerbaijan, aventura inocentă a mecanicului pornit în căutarea sufletului pereche, cucerit iremediabil de un sutien agățat de locomotiva pe care o conduce, este de-a dreptul irezistibilă. În povestea reimaginată a Cenușăresei, prințul ajuns aproape de vârsta pensionării (interpretat de Miki Manojlovic) străbate împrejurimile în lung și-n lat pentru a o găsi pe minunata posesoare a delicatului articol vestimentar.

The Goddess

,,Vrăjitoriile din chitara lui Lucas nu își exprimă niciodată virtuozitatea doar de dragul de a o face. Muzica lui reușește să ne facă să apreciem și mai mult această poveste despre soarta decadentă a unei femei.’’, sublinia Richard Ponton, editorul Cineaste Magazin, imediat după premiera show-ului.

În realizarea compozițiilor unice care vor acompania proiecția filmului, Gary Lucas și-a folosit vastele cunoștințe despre muzica pop a Shanghaiului anilor 30’, reușind să recreeze atmosfera epocii și să redea încărcătura emoțională a acestei impresionante povești. Cine-concertul este parte din Focus China la TIFF.18, secțiune realizată cu sprijinul SHANGHAI International Film Festival, Belt and Road Film Festival Alliance și Ambasada Republicii Chineze în România.

The KabatronicsThe Kabatronics: Fanfara Tirana meets TransGlobal Underground
Luni, 3 iunie, ora 19:00, Casa de Cultură a Studenților
Două trupe speciale pe scena muzicală, britanicii eclectici de la TransGlobal Underground și maeștrii brass ai Fanfarei Tirana din Albania, s-au unit în 2013 pentru a crea un proiect transfrontalier și transcultural unic. Rezultatul a fost apariția unui nou univers muzical pe care publicul TIFF va avea ocazia să-l exploreze la cea de-a 18-a ediție a festivalului, în cadrul Focus Albania. Ritmurile kaba specifice zonei de sud a Albaniei se împletesc cu influențele reggae, tobele cu muzica electronică și cu sunete de sitar, toate creând un rezultat hipnotizant – muzică fără frontiere, dincolo de barierele ideologice.

,,O călătorie magică pe un covor zburător, între Londra și Tirana’’, descria revista Rolling Stone primul album The Kabatronics. Cele două trupe au cântat în întreaga lume în cele mai mari festivaluri și evenimente, de la piețele din Shanghai în Budapesta, de la festivaluri în India până la cele mai importante evenimente muzicale din toată Europa. În cei 5 ani de proiect, au fost nominalizați și au câștigat importante premii din industria muzicală.

Bilete sunt disponibile aici http://bit.ly/2PhW5xU
***
Ne putețiurmăripe:
www.tiff.ro | FB:  TransilvaniaIFF  | Twitter: TIFFRomania | Instagram
***
Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.
Parteneri media: Europa FM, Adevărul, DilemaVeche, OK! Magazine, Historia, Marie Claire, Harper’s
Bazaar, Cosmopolitan, Auto-Motor-Sport, TV5, Business Review, Radio România Cultural, Observator
Cultural, Agerpres, VICE, Glamour, Cinemagia, Revista BIZ, Life.ro, AaRC.ro, Sinteza, LiterNet, Verbs describe Us, GeoMovies.
Parteneri media locali: EBS Radio, Făclia, Filmtett, InfoTrafic, Maszol, Monitorul de Cluj, Radio Cluj, Transilvania Reporter, Ziua de Cluj.

Partener de monitorizare: mediaTRUST

Articole Noi