Comedia “Usturoi” va fi primul film românesc lansat simultan în cinema și pe Internet, pentru românii din diaspora

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Filmul independent ”Usturoi”, prima comedie românească produsă exclusiv în Transilvania, va fi și primul film românesc care se lansează simultan în cinema și pe Internet, pe Vimeo on Demand, pentru românii din diaspora începînd de astăzi, 17 decembrie. Acest fapt reprezintă o premieră pentru industria românească de film.

Filmul va rula la cinematograful Mărăști (ora 10:00 și 19:30) și la cinema Victoria (ora 13:00) joi, 17 decembrie, și din aceeași zi va fi disponibil pe o perioadă de două săptămâni și pe

www.vimeo.com/ondemand/filmulusturoi. În ianuarie, ”Usturoi” va ajunge în cinematografele din toată țara, pentru publicul larg.

”În urma numeroaselor cereri primite de la românii din diaspora care doreau să vadă filmul nostru, ne-am gândit să le facem o surpriză plăcută acuma, de sărbători. ”Usturoi” va fi disponibil la vizionare exclusiv în afara țării pentru toți cei care simt românește și care doresc să-și aline dorul de casă acuma, de Crăciun. În Usturoi am arătat cu predilecție părțile frumoase ale unei Românii optimiste, pe care îți face plăcere să o vezi”, a declarat regizorul Lucian Alexandrescu.

”Usturoi” a fost scris și produs de bloggerul clujean Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizat de sibianul Lucian Alexandrescu, stabilit în SUA. Filmul descrie călătoria a doi copii (unul de etnie romă) dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează, cu inocența copilăriei, să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Filmat în numai 16 zile în Sălaj și Cluj-Napoca, cu un microbuget acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul Usturoi a umplut sălile în anul 2014 la festivalurile de film, proiecțiile sale reprezentînd cele mai disputate momente de la

– TIFF Cluj

– Comedy Cluj (2 proiecții cu casa plină, cea de la cinema Florin Piersic reprezentînd record absolut de audiență în ultimii 25 de ani)

– TIFF Sibiu

– Tenaris CineLatino Zalău (două proiecții, record absolut de audiență)

– KINOdiseea București (casa închisă de două ori)

În străinătate, filmul a fost difuzat și la

– New York Independent Film Festival

– Boston Kids International Film Festival (SUA),

– Nomad Norvegia

– Chemnitz Germania + mai multe cinematografe private din Germania, Austria și Elveția.

Trailer official ”Usturoi”:

– YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=hWZb4y5h6hk

– Vimeo: https://vimeo.com/73476046

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj