Colecția AudioPuck se extinde cu noi înregistrări

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Iulian LunguÎn această săptămână, Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca lansează încă patru povești în cadrul „AudioPuck, poveștile copilăriei”/ „AudioPuck/Népek meséi”, proiect care face obiectul unui parteneriat, în premieră, cu Ministerul Educației și Cercetării.

Atât elevii care învață în limba română, cât și cei de la clasele cu predare în limba maghiară pot asculta gratuit, începând cu săptămâna 25-31 mai 2020, pe pagina AudioPuck de pe site-ul www.teatrulpuck.ro încă patru înregistrări.

Astfel, marți, 26 mai, au fost postate pe site-ul instituției clujene două povești audio: „Făt-Frumos din lacrimă”, de Mihai Eminescu, în lectura actriței Ramona Atănăsoaie și „A veres ökör/„Taurul roșu”, poveste englezească citită de Erdei Emese.

Prima poate fi ascultată aici:

http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/05/fat-frumos-din-lacrima-ramona-atanasoaie.mp3

De asemenea, povestea în limba maghiară se află aici:

http://teatrulpuck.ro/wp-content/uploads/2020/05/8.-A-veres-%C3%B6k%C3%B6r-angol-m.-felolvas-Erdei-Emese.wav

Totodată, joi, 28 mai, va fi postată înregistrarea audio a poveștii „Muzicanții din Bremen”, de Frații Grimm, citită de Iulian Lungu. În plus, din aceeași zi va putea fi ascultat și „Nap és a Hold elrablása”/„Povestea Soarelui și-a Lunii”, basm indian înregistrat în lectura lui Domokos Szabolcs.

Ilustrația muzicală a poveștilor în limba română este asigurată de Attila Nagy, iar a celor citite în limba maghiară de Cebrát Szilárd.

Amintim că AudioPuck a fost conceput în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși „Puck”. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

ramona atanasoaieProiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Protocolul va continua și pe parcursul anului școlar 2020 – 2021.

Despre Teatrul de Păpuşi „Puck”

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Începând cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj