Astăzi, în Camera Deputaţilor, au început dezbaterile pe tema celor două coduri-Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală. Este o săptămână extrem de importantă pentru definitivarea unui pachet legislativ emblematic pentru Guvernul Ponta şi pentru parlamentarii care au susţinut până acum punctele de vedere ale mediului de afaceri din România, consideră deputatul PSD Aurelia Cristea, membru al Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci.
Solicitările venite din zona business şi economică îşi găsesc răspuns în măsurile de relaxare fiscală propuse în Codul Fiscal, precum reducerea TVA-ului şi a CAS-ului, care determină un puternic impact atât asupra populaţiei, cât şi asupra mediului de afaceri.
„În calitate de membru al Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, am urmărit îndeaproape procesul de legiferare a noului Codul Fiscal şi, în urma mai multor întâlniri, consultări cu mediul de afaceri, cu reprezentanţi ai asociaţiilor patronale, ai IMM-urilor, cu elita universitară de profil, voi depune o serie de amendamente pentru îmbunătăţirea proiectului. Noul Cod Fiscal nu reprezintă doar o promisiune onorată a Guvernului Ponta, ci şi a mea, personală, în calitate de deputat de Cluj, oraş unde am promis, acum doi ani, că voi urmări ca prevederile noului Cod să asigure predictibilitate şi deschidere mediului de afaceri”, a declarat deputatul Aurelia Cristea, preşedintele PSD Cluj-Napoca.
Parlamentarul social-democrat a organizat, în 2013, în premieră în România, o şedinţă a membrilor Comisiei de Buget, Finanţe şi Bănci a Camerei Deputaţilor la Cluj, la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. La dezbatere au participat reprezentanţi ai mediului universitar şi de afaceri din zonă, care şi-au prezentat observaţiile şi sugestiile referitoare la îmbunătăţirea legislaţiei în domeniul fiscal.
Potrivit Aureliei Cristea, noul pachet fiscal stabileşte reguli clare, care vor susţine reducerea evaziunii fiscale şi a birocraţiei, creşterea consumului. Modificarea Codului Fiscal face parte din viziunea de creştere economică pentru următorii cinci ani, pentru proiectul „România 2020”.