Clujul a pierdut titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Titlul a fost acordat Timișoarei.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
cluj napoca 2
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Timișoara este orașul care primit titulul de Capitală Culturală Europeană 2021, acesta a fost anunțul făcut în această după-masă de juriul internațional al UE. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută la București. 

O zi tristă pentru Cluj. După toate proiectele, toată munca depusă a pierdut competiția pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană 2021, acesta fiind acordat Timișoarei. Orașul câștigător va primi și un premiu de 1,5 milioane de euro.

Vă reamintim că juriul a evaluat 14 orașe din România însă în decembrie 2015 au fost anunțate orașele rămase în competiție printre care și Clujul. Titlul ajunge de această dată la Timișoara.

Sibiu a fost Capitală Culturală Europeană în 2007, dar în 2021 vor avea acest titlu pe lângă România, alte două țări.

capitala culturala
Sursă foto:www.facebook.com/Cluj2021/

Timișoara este Capitala Europeană a Culturii pentru 2021. Îi felicit pentru munca depusă. Procesul candidaturii orașului nostru a produs schimbări importante în Cluj. Așteptăm evaluarea juriului pentru a vedea ce nu am facut bine. Până atunci mulțumesc colegilor mei, zecilor de colaboratori, administrației locale și județene, universităților, instituțiilor de cultură, ONG urilor, inimoșilor sponsori, presei locale și clujenilor pentru că au crezut în acest demers, a spus Florin Moroșanu, directorul Asociației Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană pe pagina de facebook.

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. […] să înșele prin metoda "accidentul". DE CE E BINE CĂ NU SUNTEM CAPITALĂ CULTURALĂ EUROPEANĂ? Clujul a pierdut titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Titlul a fost acordat Timișoarei. Cluj-Napoca: Depozitare ilegală, sancționată de Poliția Locală ”Mein Haus. Acasă este unde […]

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj