UPDATE: Clujenii au votat Klaus Iohannis, românii au votat Victor Ponta

ponta vs iohannisUltimele rezultate oferite de BEC (Biroul Electoral Central) şi BEJ (Biroul Electoral judeţean) arată că la Cluj, candidatul ACL câştigă în faţa lui Victor Ponta, însă la nivel naţional precum şi românii din Diaspora l-au ales pe Victor Ponta, iar diferenţa este de aproximativ 10 procente.

UPDATE: Rezultate după centralizarea a 98,30% din procese verbale.

Victor Ponta – 40,33%

Klaus Iohannis – 30,44%

Călin Popescu Tăriceanu – 5,40%

Elena Udrea – 5,18%

Monica Macovei -4,46%.


Conform rezultatelor oferite de Biroul Electoral Judeţean (BEJ), candidatul ACL, Klaus Iohannis a fost votat de 42,53% în timp ce Victor Ponta a fost votat de  au votat de 23,79% din clujeni. Tot la nivel judeţean, locul trei este ocupat de către candidatul independent Monica Macovei care a obţinut 7,74% din voturi. Aceasta a fost urmată pe locul patru de candidatul UDMR, Kelemen Hunor pe care l-au votat 7,58% dintre clujeni.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, Iohannis a câştigat în faţa lui Ponta obţinând 44,97% din voturi. Victor Ponta a obţinut un procent de doar 18,15%.

La nivel naţional însă, ultimele rezultate ale Biroului Electoral Central, Victor Ponta îl lasă în urmă pe Klaus Iohannis.

Conform rezultatelor parţiale oficiale, după centralizarea a 91,33% dintre procesele verbale, Victor Ponta obţine 40,01% din voturile românilor, în timp ce Klaus Iohannis obţine 30,54%. De altfe, şi în privinţa următoarelor locuri lucrurile stau cu totul altfel, Călin Popescu Tăriceanu este pe locul trei cu 5,46% din voturile românilor, fiind urmat de Elena Udrea cu 5,17% din voturi.

Articole Noi