Cluj-pădurar trimis în judecată pentru dare de mită în formă continuată

Retro L’amour

Aduce în BTarena o adevărată sărbătoare a muzicii din anii ’80 și ’90, în zilele de 5 și 6 decembrie. Festivalul va reuni unele dintre cele mai iubite nume ale muzicii retro.

concert dr alban, cluj24h.ro, știri din cluj, retro lamour, bt arena, paula seling, bilete retro lamour, cluj24h
Foto: Arhiva Cluj24h.ro
Foto: Arhiva Cluj24h.ro

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj au finalizat cercetările, iar procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar, a pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Gilău, județul Cluj, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată (4 acte materiale).

Din cercetări a rezultat faptul că pădurarul în intervalul 12.10.2018 – 15.11.2018 i-a promis de trei ori agentului de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Postul de Poliţie Comunal Râşca, o maşină de material lemnos de aprox. 20 m 3 în valoare de 5000 lei, respectiv i-a înmânat în data de 20.12.2018 suma de 1500 lei, toate actele materiale de mituire fiind săvârşite cu scopul neîndeplinirii unor acte specifice ce intră în îndatoririle de serviciu ale polițistului, respectiv neconstatarea unor contravenţii sau infracţiuni la regimul silvic, precum şi îndeplinirea unor acte contrare îndatoririlor de serviciu în sensul să-l anunţe cu privire la eventualele sesizări sau controale efectuate pe linie silvică.

Cauza s-a constituit ca urmare a denunțului depus de agentul de poliție, iar ulterior, în baza ordonanțelor de delegare emise de către procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Cluj au efectuat mai multe acte procedurale în vederea administrării probatoriului în cauză.

Începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Articole Noi