Cluj-Napoca: Primul oraș din România care aderă la Acordul privind Orașele Verzi.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj
Sursă: https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni
Sursă: https://www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni

Cluj-Napoca: Primul oraș din România care aderă la Acordul privind Orașele Verzi (Green City Accord) – o inițiativă a Comisiei Europene.

În ședința de Consiliu local din 24 martie a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care orașul nostru aderă unei inițiative europene care vizează dimensiunea verde a orașelor – Acordul privind Orașele Verzi (Green City Accord). Orașul nostru este primul din România care aderă la acest acord, ceea ce demonstrează determinarea noastră de a crea o calitate a vieții ridicată pentru cetățeni, la fel ca în celelalte state europene.
Dimensiunea verde este deja o prioritate pentru municipiul nostru. În proiectul de buget pentru anul 2021 sunt incluse peste 160 ha de spații verzi nou create și alte 30 de ha de spații verzi care există deja și vor fi extinse. Infrastructura pentru pietoni, transportul public ecologic și crearea de culoare de mobilitate alternativă la mașina personală au de asemenea alocate sume semnificative în bugetul pentru acest an.
De asemenea, în fiecare dintre cartierele orașului sunt prevăzute plantări de arbori și îmbunătățiri ale spațiilor verzi, precum și investiții privind salubritatea și colectarea selectivă.
Orașul nostru s-a înscris așadar pe direcția europeană: Verde.Digital.Rezilient.
Cluj-Napoca se alătură oficial unor orașe europene care și-au asumat diverse obiective ambițioase pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor pe 5 mari paliere:
– Îmbunătățirea calității aerului
– Utilizarea eficientă a apei
– Conservarea și îmbunătățirea biodiversității urbane
– Economie circulară
– Reducerea poluării sonore
Prin semnarea acestui angajament european, la care au aderat deja orașe precum Braga, Lille, Oslo, Helsinki, Cesena, Zaragoza și alte orașe europene, Cluj-Napoca se angajează să implementeze politici publice și programe într-o manieră integrată, astfel încât să atingă obiectivele ambițioase care vor fi stabilite pentru fiecare dintre cele 5 paliere.
Mai multe informații despre Green City Accord:
Proiectul de hotărâre poate fi consultat aici: https://files.primariaclujnapoca.ro/2021/03/18/38.pdf

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj