Cluj-Napoca: Peste 530 de clădiri degradate din centrul orașului au fost refațadizate. Programul continuă și în 2020.

refatadizare 1S

Începând cu anul 2016, Primăria municipiului Cluj-Napoca – prin Direcția Generală Poliția Locală – realizează un amplu proces de inspecție și control asupra clădirilor din municipiu a căror fațade sunt degradate. Clădirile identificate ca fiind degradate sunt propuse apoi pentru supraimpozitare cu 500% începând cu anul următor.

Scopul principal al acestui program de refațadizări este de a oferi sprijin și consultanță proprietarilor, în vederea recondiționării clădirilor.

refatadizareÎn urma politicii publice stabilite de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, a activității desfășurate de către polițiștii locali și a întânirilor organizate de municipalitate cu proprietarii imobilelor din zona vizată, au fost refațadizate 535 de imobile, iar 88 de imobile sunt în curs de reabilitare.

Acest program de impozitare cu 500% a clădirilor degradate va continua, impactul concret asupra zonelor unde s-a intervenit fiind vizibil pentru întreaga comunitate.

refatadizare 2Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu local din data de 19 decembrie sunt incluse o serie de proiecte de hotărâri ce vizează continuarea programului în anul 2020.

Mai multe informații: www.primariaclujnapoca.ro

Sursă: www.facebook.com/EmilBoc.Intotdeaunapentruclujeni/

Articole Noi