Clinica de psihiatrie pediatrică: au început lucrările de modernizare și extindere.

Retro L'Amour

un concert, o poveste de arta muzicala dedicat muzicii anilor ' 80' 90 si prezent care se desfasoara in data de 27 Iulie 2024 la BT Arena, Cluj Napoca si reuneste artisti legende ale acelor vremuri.

Retro L'Amour, cluj24h.ro, știri din cluj

Clinica de psihiatrie pediatrică: au început lucrările de extindere și modernizare a singurei clinici de acest tip din Transilvania.

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrările de extindere și modernizare a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie Pediatrică.

Aceasta este o clinică din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, situat pe Calea Mănăștur nr. 54C.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj:

 „Intrăm într-o nouă etapă în ceea ce privește acest proiect european, important pentru sistemul medical clujean, și nu numai.

La finalizarea investiției, singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, va deveni cea mai modernă din țară.

În plus, va fi unică din punct de vedere funcțional și al facilităților de care va dispune.”

Ce presupun lucrările de la Clinica de psihiatrie pediatrică?

În valoare de 19.001.618 lei, lucrările vizează, în principal, extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de mp.

Extinderea va fi atât pe verticală cât și pe orizontală, respectiv prin adăugarea a încă două etaje.

Noua construcție va avea un regim de înălțime de S+P+3E, aria desfășurată ajungând la nu mai puțin de 3.730 mp.

Parterul edificiului medical va găzdui compartimentul de spitalizare „de o zi”, cu o capacitate de 12 paturi și serviciul de primire-internare.

Tot la parter va fi amenajat spațiul ambulator, pentru un acces cât mai facil al micilor pacienți și al aparținătorilor.

În această zonă vor fi acordate servicii medicale celor care nu necesită internare. Va fi asigurată și asistența premergătoare sau cea posterioară internării.

La primul etaj va funcționa compartimentul cu spitalizare permanentă. Acesta, va avea 31 de paturi, împărțit în nuclee de îngrijire în funcție de vârstă.

La acest nivel vor fi amplasate încăperi destinate activităților medicale, dar și sala de ergoterapie pentru activități creațional-educative.

La etajul doi va funcționa compartimentul de toxicomani, cu o capacitate de 10 paturi.

Cel de-al treilea etaj va cuprinde atât spații destinate învățământului, cât și o sală de kinetoterapie și una de școlarizare a copiilor internați.

În valoare de 24.363.195 lei, proiectul european câștigat de forul administrativ județean a fost depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Citește și: Clinica de Psihiatrie Pediatrică va fi modernizată și extinsă.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Articole Noi

Tunsoare sau aranjat GRATUIT

La fiecare programare pentru vopsit sau decolorat, te așteaptă un cadou: tunsoarea sau aranjatul GRATUIT! 💇‍♀️💖 📞 Sună acum la 0754458985 pentru detalii și

vopsire gratuită cluj, allure clinique de beaute, cluj24h.ro, decolorare păr cluj, vopsire păr cluj